„Washington nem hagyott választást Moszkvának”

Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese és kormánytisztviselője kendőzetlenül beszélt a háborút kirobbantó körülményekről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 8:08
BIDEN, Joe
Washington, 2023. március 29. Joe Biden amerikai elnök az általa kezdeményezett, videokonferencia keretében megrendezett demokrácia-csúcstalálkozón a washingtoni Fehér Ház kertjében álló Eisenhower kormányzati irodaházban lévõ South Court elõadóteremben 2023. március 29-én. MTI/EPA/Abaca Press pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA nem hagyott más választást Oroszországnak az ukrajnai kérdésben – jelentette ki Douglas Macgregor ezredes, a Pentagon volt tanácsadója a Straight Calls with Douglas Macgregor YouTube-csatornán. Mint mondta, az USA-nak az a szokása, hogy senki érdekeit nem veszi figyelembe. Ráadásul Washington gyakran úgy hajtja végre a külpolitikát, hogy nem ismeri teljesen a valódi érdekeit.

Ebben a konkrét esetben pontosan ez történt. Az Egyesült Államokban senki sem volt különösebben érdekelt abban, hogy háborút indítson bárkivel is, és természetesen senki sem akart katonai akciót szponzorálni Oroszország ellen. De alapvetően kevés választási lehetőséget hagytunk Putyinnak és kormányának

fogalmazott az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese, aki szerint Washington elkerülhette volna ezt a helyzetet, és kényszeríthette volna Kijevet, hogy hagyjon fel az orosz ajkú lakosság diszkriminációjával, de végül hagyta, hogy háborúig fajuljon a dolog.

Putyin aláírta a minszki megállapodásokat, biztosították arról, hogy a Nyugat nyomást gyakorol majd Ukrajnára, hogy teljesítse a megállapodásokban foglalt kötelezettségeit, de végül mindez összeomlott

– idézte fel a háborút megelőző körülményeket Macgregor.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az általa kezdeményezett, videókonferencia keretében megrendezett demokrácia-csúcstalálkozón a washingtoni Fehér Ház kertjében álló Eisenhower kormányzati irodaházban lévő South Court előadóteremben 2023. március 29-én (Fotó:MTI/EPA/Abaca Press pool/Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.