Ártatlannak vallotta magát Donald Trump

A keddi meghallgatás nagyjából 45 percig tartott, Trumpot és vádlott társát őrizetbe vették és rabosították.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 22:25
TRUMP, Donald
Greensboro, 2023. június 11. Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyûlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én. MTI/AP/Chuck Burton Fotó: Chuck Burton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump ártatlannak vallotta magát mind a 37 ellene felhozott vádpontban − számolt be a CNN. A volt elnököt vádlott társával, Walt Nautával együtt a meghallgatás előtt őrizetbe vették, ujjlenyomatott vettek tőlük, azonban bűnügyi fotó nem készült róluk − akárcsak áprilisban Manhattanben. A meghallgatás nagyjából negyvenöt perc alatt véget ért, a bíró nem kérvényezett utazási korlátozásokat egyik vádlottra sem. Az igazságügyi minisztérium Trump és Nauta óvadék nélküli szabadon bocsátását javasolta. Trump nem nyilatkozott a meghallgatást követően.

Jack Smith ügyész a múlt héten 37 vádpontban emelt vádat a volt amerikai elnök ellen, aki a gyanú szerint nem megfelelően kezelte a minősített titkos dokumentumokat, valamint akadályozta az igazságszolgáltatást.

A tárgyalást megelőzően Donald Trump egyik ügyvédje, Alina Habba élesen bírálta az igazságszolgáltatási rendszert, mely véleménye szerint kettős mércét alkalmaz és lerombolja a régóta fennálló amerikai elveket, amelyek oly sokáig megkülönböztették az országot. Habba Trump vádemelését olyan eljárásokhoz hasonlította, amilyeneket a diktatúrákban látni, hozzátéve, hogy amit Trump elnökkel tesznek, az elrettentő az ország minden polgára számára.

Ez nem a mi Amerikánk

– mondta.

Az Independent nevű brit lap is hírt adott a történtekről, kiemelve, hogy a tény, mely szerint Donald Trumpot őrizetbe vették, 

nem akadályozza abban, hogy alkalomadtán újra elinduljon az elnökválasztáson, az Egyesült Államok Alkotmánya értelmében ugyanis bárki, akit bűncselekmény elkövetésével vádolnak vagy elítélnek, vagy éppen börtönbüntetést kapott, ettől függetlenül elindulhat az elnöki posztért és akár meg is nyerheti a választást.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök beszédet mond a Republikánus Párt gyűlésén az Észak-Karolina állambeli Greensboróban 2023. június 10-én (Fotó: MTI/AP/Chuck Burton)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.