Az amerikai alelnökkel találkozott titokban Soros György fia + fotó

Alexander Soros Kamala Harris társaságában mosolyog a Twitterre feltöltött fotón. A találkozót nem jelentették be előzetesen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek hangulatban találkozott egymással Soros György amerikai oligarcha fia és az Amerikai Egyesült Államok alelnöke. A közösségi oldalra feltöltött fotón jól látható, hogy Alexander Soros és Kamala Harris szorosan összeölelkezve mosolyognak a kamerába. A nemzetközi tőzsdespekuláns fia és Harris fényképe a Twitterre került fel.

 

Nagyszerű, hogy találkoztam az alelnök asszonnyal

– ezt írta szűkszavúan a Soros-birodalom fiatal trónörököse a fotóhoz. Ebből azonban nem derült ki, hogy miről tárgyaltak és milyen közös ügyekről egyeztettek. A dolog külön érdekessége, hogy a találkozót előre nem harangozták be, az nem szerepelt Harris naptárában. Alexander Soros egyébként gyakori látogatója a Fehér Háznak.

Kamala Harris azután találkozott a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökével, hogy Philadelphiából visszarepült Washingtonba, ahol a Szolgáltató Dolgozók Nemzetközi Szakszervezetének rendezvényén vett részt. Nem ez az első eset, hogy titokban találkozik támogatóival Joe Biden alelnöke.

Kamala Harris tavaly több esetben is gazdag adományozóival egyeztetett, olyanokkal, akik korábbi politikai kampányai során segítették őt – írja a New York Post konzervatív napilap. Többek között megbeszélést folytatott Laurene Powell Jobsszal, az Apple társalapítójának, Steve Jobsnak az özvegyével és Vanessa Gettyvel, Billy Getty milliárdos olajmágnás feleségével is.

Alexander Soros a Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartása szerint 726 900 dollárral járult hozzá a Biden Victory Fundhoz a 2020-as amerikai választások idején. Soros 2010 óta további 11 millió dollárt tett a baloldali politikai akcióbizottságok zsebébe, és többször lefotózták, amint vezető demokrata párti politikusok társaságát élvezi baráti hangulatban.

Amerikai vélemények szerint – amelyet a közvélemény-kutatások is bizonyítanak – azt mutatják, hogy a demokraták többsége ideges Biden elnök 2024-es újraindulása miatt – az AP-NORC áprilisi felmérése szerint a megkérdezettek több mint a fele (52 %) ellenzi a második ciklusra vonatkozó pályázatát. Kamala Harris egyes elképzelések szerint válthatná Joe Bident az elnöki székben. Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára amikor hétfőn arról kérdezték, hogy „a Biden elnökre adott szavazat Kamala Harris alelnökre szavazat-e”, nem kívánta a felvetést kommentálni.

Az elnök újabb jelöltségére vonatkozó kételyeket csak tovább erősíti, hogy folyamatosan jelennek meg videók, amelyek azt bizonyítják, hogy Joe Biden egyre nehezebben viseli a nyilvános szerepléseket, s többször előfordult már vele olyan, hogy elesett vagy valamilyen baleset érte. Az elnök a múlt héten egy színpadon bukott hasra. 

Borítókép: Alexander Soros (Fotó: Flickr)

 

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.