Az oroszok elkerülnék az atomkatasztrófát

Ha rajtuk múlik, nem lesz újabb tragédia.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 17:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) kötött valamennyi jelenlegi megállapodást teljesítik, és a Roszatom eltökélt abban, hogy továbbra is kapcsolatban marad ezzel az intézménnyel – mondta csütörtökön Alekszej Lihacsov, a Roszatom főigazgatója.

Továbbra is hihetetlenül létfontosságúnak tartjuk a NAÜ misszióját a zaporizzsjai atomerőműben, jelenlétét pedig rendkívül sürgősnek és fontosnak, mivel az atomerőmű elleni támadással szemben extra biztonságot nyújt

– jelentette ki a főigazgató. Lihacsov hangsúlyozta, hogy a NAÜ csapatának jelenléte a zaporizzsjai atomerőműnél egyben lehetőséget ad arra is, hogy objektív tényeket közvetítsen a szervezet vezetése felé.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. szeptember 2-án közreadott képen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a NAÜ felügyelői távoznak az orosz megszállás alá került zaporizzsjai atomerőműből szeptember 1-jén (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.