időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Az oroszok elkerülnék az atomkatasztrófát

Magyar Nemzet
2023.06.08. 17:28 2023.06.08. 17:31
Az oroszok elkerülnék az atomkatasztrófát

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ) kötött valamennyi jelenlegi megállapodást teljesítik, és a Roszatom eltökélt abban, hogy továbbra is kapcsolatban marad ezzel az intézménnyel – mondta csütörtökön Alekszej Lihacsov, a Roszatom főigazgatója.

Továbbra is hihetetlenül létfontosságúnak tartjuk a NAÜ misszióját a zaporizzsjai atomerőműben, jelenlétét pedig rendkívül sürgősnek és fontosnak, mivel az atomerőmű elleni támadással szemben extra biztonságot nyújt

– jelentette ki a főigazgató. Lihacsov hangsúlyozta, hogy a NAÜ csapatának jelenléte a zaporizzsjai atomerőműnél egyben lehetőséget ad arra is, hogy objektív tényeket közvetítsen a szervezet vezetése felé.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. szeptember 2-án közreadott képen a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, a NAÜ felügyelői távoznak az orosz megszállás alá került zaporizzsjai atomerőműből szeptember 1-jén (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.