Az USA évtizedek óta tanulmányozza a földön kívüli technológiát

Egy volt hírszerzési munkatárs állítása szerint a Pentagon hosszú ideje vizsgálja a birtokában lévő, nem emberi eredetű járműveket és alkatrészeket, ám az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat eltitkolta a kongresszus elől.

Homoky Réka
2023. 06. 08. 10:16
UFO, illustration
Illustration of an UFO (unidentified flying object) gravitating over mountain ranges. (Photo by KTSDesign/SCIENCEPHOTOLIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Charles Grusch, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egykori munkatársa azt állítja, hogy az Egyesült Államok birtokában vannak azonosítatlan légi űrjelenségekből származó anyagok. A volt hírszerzési tisztviselő szerint az USA kormánya ép és részben ép, nem emberi eredetű űrhajókkal rendelkezik.

Grusch elmondása szerint az amerikai kormány évtizedek óta tanulmányozza a nem emberi eredetű járműveket, ám az azokkal kapcsolatos információkat visszatartják a kongresszus elől, ami törvénybe ütközik. A volt hírszerző tiszt, aki korábban a megmagyarázhatatlan anomális jelenségek (UAP) elemzését vezette az amerikai védelmi minisztériumban, 14 év után áprilisban hagyta ott a Pentagont, ezt követően pedig eljárást kezdeményezett, hogy átadhassa a birtokában lévő információkat a kongresszusnak. 

Jonathan Grey, a Nemzeti Légi- és Űrkutatási Hírszerző Központ (NASIC) munkatársa megerősítette Grusch állításait. Grey szerint valóban léteznek léteznek nem emberi eredetű anyagok.

Sajtóértesülések szerint a kongresszus kérésére az amerikai legfelsőbb hírszerző ügynökség 2021-ben adta ki első jelentését az ufókról, amelyben 144 bejelentett esetet vizsgált, de a tisztviselők nem találtak bizonyítékot arra, hogy az észlelések földönkívüli élet jeleire vagy nem emberi eredetű járművekre vagy fegyverekre utalnának. A védelmi minisztérium 2021 márciusa óta 366 új bejelentést kapott azonosítatlan légi jelenségekről, ám ezek mintegy fele léggömbnek vagy drónnak tűnik, közölte az amerikai hírszerzés. A Pentagon jelentése szerint 26 esetben pilóta nélküli repülőgép vagy drón volt az észlelt jármű, 163 esetben pedig léggömb volt a bejelentés tárgya, további hat esetben pedig madarak, illetve műanyag zacskók és ahhoz hasonló törmelékek voltak a levegőben.

A témával kapcsolatban nyilatkozott Jeremy Corbell amerikai újságíró, aki úgy véli, felelőtlenség lenne, ha nem vennék komolyan Grusch állításait és nem vizsgálnák ki azokat.

Corbell véleménye szerint minden megfelelő hatáskörrel rendelkező felügyeleti ügynökségnek és bizottságnak kötelessége, hogy körültekintően kivizsgálja az egykori hírszerző állításának valóságtartalmát. Az újságíró kiemelte, hogy a közbizalom érdekében teljeskörű, nyilvános tájékoztatásra van szükség, amit minél előbb meg kell tenni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.