időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Az USA évtizedek óta tanulmányozza a földön kívüli technológiát

Homoky Réka
2023.06.08. 10:16 2023.06.08. 13:10
Az USA évtizedek óta tanulmányozza a földön kívüli technológiát

Egy volt hírszerzési munkatárs állítása szerint a Pentagon hosszú ideje vizsgálja a birtokában lévő, nem emberi eredetű járműveket és alkatrészeket, ám az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat eltitkolta a kongresszus elől.

David Charles Grusch, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egykori munkatársa azt állítja, hogy az Egyesült Államok birtokában vannak azonosítatlan légi űrjelenségekből származó anyagok. A volt hírszerzési tisztviselő szerint az USA kormánya ép és részben ép, nem emberi eredetű űrhajókkal rendelkezik.

Grusch elmondása szerint az amerikai kormány évtizedek óta tanulmányozza a nem emberi eredetű járműveket, ám az azokkal kapcsolatos információkat visszatartják a kongresszus elől, ami törvénybe ütközik. A volt hírszerző tiszt, aki korábban a megmagyarázhatatlan anomális jelenségek (UAP) elemzését vezette az amerikai védelmi minisztériumban, 14 év után áprilisban hagyta ott a Pentagont, ezt követően pedig eljárást kezdeményezett, hogy átadhassa a birtokában lévő információkat a kongresszusnak. 

Jonathan Grey, a Nemzeti Légi- és Űrkutatási Hírszerző Központ (NASIC) munkatársa megerősítette Grusch állításait. Grey szerint valóban léteznek léteznek nem emberi eredetű anyagok.

Sajtóértesülések szerint a kongresszus kérésére az amerikai legfelsőbb hírszerző ügynökség 2021-ben adta ki első jelentését az ufókról, amelyben 144 bejelentett esetet vizsgált, de a tisztviselők nem találtak bizonyítékot arra, hogy az észlelések földönkívüli élet jeleire vagy nem emberi eredetű járművekre vagy fegyverekre utalnának. A védelmi minisztérium 2021 márciusa óta 366 új bejelentést kapott azonosítatlan légi jelenségekről, ám ezek mintegy fele léggömbnek vagy drónnak tűnik, közölte az amerikai hírszerzés. A Pentagon jelentése szerint 26 esetben pilóta nélküli repülőgép vagy drón volt az észlelt jármű, 163 esetben pedig léggömb volt a bejelentés tárgya, további hat esetben pedig madarak, illetve műanyag zacskók és ahhoz hasonló törmelékek voltak a levegőben.

A témával kapcsolatban nyilatkozott Jeremy Corbell amerikai újságíró, aki úgy véli, felelőtlenség lenne, ha nem vennék komolyan Grusch állításait és nem vizsgálnák ki azokat.

Corbell véleménye szerint minden megfelelő hatáskörrel rendelkező felügyeleti ügynökségnek és bizottságnak kötelessége, hogy körültekintően kivizsgálja az egykori hírszerző állításának valóságtartalmát. Az újságíró kiemelte, hogy a közbizalom érdekében teljeskörű, nyilvános tájékoztatásra van szükség, amit minél előbb meg kell tenni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.