Csak kezet akart fogni az üstökös makákókkal, de rászabadította őket a kirándulóhelyre + videó

Egy hétig tartott a szabadság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 20. 16:38
The,Celebes,Crested,Macaque,(macaca,Nigra),,Also,Known,As,The
1604319805 Fotó: miroslav chytil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német határhoz közeli Decín városának állatkertje kedden Facebook-oldalán közölte, hogy az utolsó majmot is sikerült kelepcébe csalni, mégpedig egy kirándulóhelyen dolgozó két pincérnőnek, akik egy szelet görögdinnyével csábították az állatot egy raktárhelyiségbe, ahová aztán bezárták a szakemberek megérkezésééig.

A majomház elektromos kerítését egy behatoló rongálta meg június 12-én, ezzel lehetővé tette, hogy kilenc állat elszabaduljon. Nyolc üstökös makákó el is hagyta az állatkert területét. A rendőrség időközben elfogta a 42 éves gyanúsítottat, aki ellen rongálás címén indult büntetőeljárás. A helyi sajtó úgy tudja, a kábítószer hatása alatt álló férfi kezet akart fogni a majmokkal.

Az állatok többségét sikerült hamar befogni, de többeknek csak napokkal később tudtak a nyomára bukkanni. A művelet során olyan csapdákat is bevetettek, amelyeket rendszerint vaddisznók ellen használnak.

A kiváló mászóképességeikről ismert makákók többnyire az Elba folyó partján található, 160 méter magas Pastyrská stena magaslat térségében tartózkodtak. Az üstökös makákó Indonéziában őshonos faj. Nappal aktív, természetes élettere az őserdők lombkoronái közt van. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) erősen veszélyeztetett fajként tartja nyilván.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.