Donald Trump: Soha nem fognak letartóztatni! + videó

A korábbi elnök először tartott nyilvános eseményt a legutóbbi vádemelés óta.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 8:36
TRUMP, Donald
Columbus, 2023. június 10. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump elõzõ amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én. Az Egyesült Államokban 2024. november 5-én tartanak elnökválasztást. MTI/EPA/Erik S. Lesser Fotó: Erik S. Lesser
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kockára tettem mindent, és soha nem fogom megadni magam! Soha nem fognak letartóztatni! Soha nem fogom feladni a harcot értetek! − jelentette ki harciasan parázs hangulatú beszédében Donald Trump. A korábbi amerikai elnök először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy vádat emeltek ellene minősített dokumentumok átadásának megtagadásáért és elrejtéséért. Az amerikai igazságügyi minisztérium pénteken 37 szövetségi bűntetőjogi vádpontban vádolta meg az egykori republikánus elnököt, amelyek többsége a kémkedési törvény megsértésére vonatkozik.

Szembe kell szállnunk a radikális demokratákkal és a pártérdekeket szolgáló ügyészeikkel. Minden alkalommal, amikor elrepülök egy kék állam felett, beidéznek

fogalmazott viccelődve, ugyanakkor nagyon komolyan Trump. A volt elnök Georgia államban szólalt fel hívei előtt, ahol azzal vádolta a Biden-adminisztrációt, hogy mind az igazságügyi minisztériumot, mind a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) arra használja, hogy politikai ellenfeleit kiiktassa. 

Csalnak. Korruptak. Ezeket a bűnözőket nem lehet tovább jutalmazni. Le kell győzni őket. Nektek kell legyőzni őket!

− húzta alá Trump, utalva a 2024-ben esedékes amerikai elnökválasztásra. – Mivel − folytatta − végül nem engem fognak üldözni, hanem titeket. Én csak az útjukban állok − tüzelte fel híveit a volt elnök. Trump a vádemelést nevetségesnek és alaptalannak nevezte, valamint aláhúzta: szerinte ez az egyik legszörnyűbb hatalommal való visszaélés az amerikai történelem során. A republikánus politikus ezzel kapcsolatban a sztálini Szovjetunióhoz, valamint a kommunista Kínához hasonlította Joe Biden Amerikáját.

Trump felhívta a figyelmet: sem Joe Biden, sem Hillary Clinton, sem pedig korábbi alelnöke, Mike Pence ellen nem indult eljárás, amiért minősített dokumentumokat találtak náluk. Pence egyébként mélységesen nyugtalanítónak nevezte a Trumppal szembeni vádemelést. 

 

Trump nem száll ki

A korábbi elnök tegnap egy észak-karolinai eseményen is felszólalt, az oda vezető úton pedig adott egy gyors interjút a Politico amerikai hírportálnak, amiben elmondta: akkor sem fog visszalépni az elnöki pozícióért folytatott versengésből, ha elítélik a legutóbbi vádak alapján. Arra a kérdésre, hogy megkegyelmezne-e magának, ha újra elnökké választanák, úgy felelt: 

Nem hiszem, hogy valaha is szükségem lesz rá. Nem tettem semmi rosszat.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump előző amerikai elnök kampányol a Georgia állambeli Columbusban 2023. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.