Greta, a durcás tini felhagy az iskolai sztrájkokkal

A sok hiányzás ellenére be tudja fejezni tanulmányait a középiskolában, így vagy úgy.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 12:27
Campaigners protesting against the wind turbines at Fosen demonstrate in Oslo
epa10500156 Greta Thunberg (C) joins campaigners who have been protesting in Oslo for over a week against the wind turbines at Fosen, during a demonstration in front of the Royal Palace in Oslo, Norway, 03 March 2023. EPA/ALF SIMENSEN NORWAY OUT Fotó: ALF SIMENSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tart többé klímasztrájkot Greta Thunberg. Ezt ő maga jelentette be a közösségi oldalán. A klímaharcos tini ugyanis befejezi az iskolát, így már nem tud sztrájkolni péntekenként, ahogy eddig.

Thunberg 2018-ban kezdett „sztrájkolni” a kílmáért − lényegében ezeken a napokon hiányzott az iskolából, így hívta fel az éghajlatváltozásra a figyelmet, amit persze nélküle is észrevettünk. A „Fridays For Future” a Soros-hálózatnak és a sajtónak köszönhetően hamar világméretű mozgalommá fejlődött. Thunberg felszólalt többek között az Európai Parlamentben és a davosi Világgazdasági Fórumon is.

Most felhagy az iskolai sztrájkokkal, hiszen most érettségizik, de a Twitter-oldalán azt írta: „A harc még csak most kezdődik.”

Borítókép: Greta Thunberg (Fotó: EPA/Alf Simensen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.