Keresztény szimbólumokat gyaláztak az elfogadás nevében

Olaszországban szinte minden évben része a blaszfémia a pride-felvonulásoknak.

2023. 06. 19. 18:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország tíz nagyvárosában rendeztek a hétvégén „szivárványos felvonulást”. A jogegyenlőséget és tiszteletet követelők ez alkalommal sem mondtak le a keresztény szimbólumok meggyalázásáról. Torinóban egy kereszten függő meztelen terhes nőt ábrázoló képpel vonultak az utcákon. A provokáció a béranyaságot idézi, amiről éppen a hétfői napon kezdődik parlamenti vita a római képviselőházban. 

A keresztény közösség felháborodását fejezte ki, amiért pont a tiszteletet és befogadást követelő lmbtq-közösségek azok, amelyek immár rendszeresen a sárba tapossák a keresztény szimbólumokat. 

A torinói pride újabb elkeserítő megnyilvánulása annak, hogy hogyan lehet a keresztény szimbólumokat meggyalázni, a közösség tagjait provokálni. Az lmbtq-közösség célja nem más, mint a kormány támadása és a béranyaság támogatása – nyilatkozta Maurizio Marrone, az Olasz Testvérek párt Piemonte tartományi tanácsosa. A politikus azt is mélyen felháborítónak tartotta, hogy a blaszfém ábrázolást vivő csoport mellett vonult Stefano Lo Russo, Torino baloldali polgármestere is, egyetértését fejezve ki ezáltal.

Hasonló jelenetek játszódtak le tavaly júniusban Cremona városában, amikor a szivárványos felvonulásra egy meztelen keblű Szűzanya-szoborral vonultak a jogegyenlőség harcosai. Akkor Matteo Salvini, a Liga elnöke úgy nyilatkozott, a provokáció súlyosan sérti a keresztény közösség tagjait, semmi köze az lmbtq-személyek által követelt jogegyenlőséghez, csupán a butaság és az arrogancia megnyilvánulása.

Borítókép: Szivárványos felvonulás Torinóban (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.