Kiderült, miért tartott csaknem fél évig megtalálni a Smallville színészének maradványait

Testét annak ellenére sem találták meg a hatóságok, hogy ötszáz órányi keresőmunkát végeztek földön és levegőben is.

Magyar Nemzet
Forrás: Grunge2023. 06. 29. 13:46
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban lapunk beszámolt arról, hogy hosszú idő után július 24-én, szombaton megtalálták Julian Sands, a Smallville sztárjának maradványait, akinek a San Gabriel-hegységben, túrázás közben veszett nyoma még januárban. Most kiderült az is, hogy miért tarthatott ennyi ideig a néhai színész nyomait megtalálni – adta hírül a Grunge.

 Smallville-sorozat sztárja, Julian Sands (Forrás: IMDb)

Julian Sands testét annak ellenére sem találták meg a hatóságok, hogy nyolc, összesen ötszáz munkaórát felölelő mentő- és keresőakció is indult a felkutatásának érdekében. Testének maradványaira túrázók találtak rá, öt hónappal a színész eltűnése után.

Embertelen körülmények a hegyen

Ennek többek között az lehet az oka, hogy még június közepén is hatalmas hóviharok nehezítették a helyi hatóságok munkálatait. A San Bernardino-i rendőrség közleménye szerint – bár valamelyest javultak a időjárási viszonyok – így is megközelíthetetlen volt a kutatott terület az extrém, magashegyi körülmények miatt. A földi keresőcsapatok munkáját nemcsak 

a helyenként három méteres mélységű jeges hó, de a nagyon meredek, sziklás hegyoldal is nehezítette.

A helikopteres keresőcsapatnak esélye sem volt megtalálni a hóval betemetett testet.

Julian Sands tapasztalt túrázónak számított, ismerte a San Gabriel-hegységet és többször is túrázott már ott. Egy interjúban arról beszélt, 

A helyi hegyek remek kalandokat kínálnak, túrázhatsz egy órát, egy napot vagy akár napokig is. Mindig  különböző, de fantasztikus élményben lesz részed.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.