időjárás 12°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Kombájnokat lőttek ki tankok helyett a Wagner-vezér szerint + videó

Magyar Nemzet
2023.06.07. 11:50 2023.06.07. 14:52
Kombájnokat lőttek ki tankok helyett a Wagner-vezér szerint + videó

A katonákon túl a mezőgazdaság is alaposan megszenvedi az orosz–ukrán háborút, a harcok gyakran a szántóföldeken is zajlanak. Így már megszokottá vált a látvány, hogy a kombájnok helyett leginkább harckocsik cikáznak a búzamezőkön. Egyes feltételezések szerint ezúttal az oroszok elvétették a célpontot, és az ukrán harckocsik helyett mezőgazdasági gépeket értek a lövéseik – erről tanúskodik legalábbis több Telegram-csatornára feltöltött videó.

„Gratulálok az orosz védelmi minisztérium vezetőségének és harcosainak a jól végzett munkához” – jegyezte meg ironikusan Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője a Telegram-üzenetében.

Prigozsin is beszállt abba a vitába, amit az egyik orosz háborús Telegram-csatorna indított el, amely szerint a kilőtt járművek sziluettje jobban hasonlít egy kombájnra, mint egy harckocsira. A csatorna azt sugallja, hogy az orosz védelmi minisztérium felvételein valójában civil célpontot találtak el a katonák.  

Prigozsin pikírt módon gratulált az orosz védelmi miniszternek, hogy a kombájnoknak álcázott Leopárd-tankokat kilőtték, majd a  Wagner-főnök hozzáteszi, hogy a videón látható járművek mozgása és a lefelé konyuló csövük is arra utalnak, hogy ezek bizony kombájnok. 

A videót a Wagner-csoport hivatalos csatornáján is meg lehet nézni, és mindenki eldöntheti, hogy a Wagner-vezérnek vagy az orosz hadvezetésnek van-e igaza.

Borítókép: Harckocsik helyett kombájnokat lőhettek ki az oroszok (Forrás: Telegram)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.