Leszakadt egy átjáró a kanadai erődben, kiránduló gyerekek zuhantak le róla

Több mint egy tucatnyi iskolás gyerek zuhant mintegy öt méter mélységbe Kanadában, amikor osztálykiránduláson egy faépítmény átjárója beszakadt alattuk – közölte a helyi tűzoltóság illetékese.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 01. 13:41
null
Winnipeg, 2023. június 1. A Fort Gibraltar szabadtéri múzeumot, ahol látogatók alatt beszakadt az ácsolt erõd egyik emelt sétánya a manitobai Winnipegben 2023. május 31-én. Tizenhét diákot és egy felnõttet kórházba szállítottak. MTI/AP/The Canadian Press/John Woods Fotó: John Woods
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat tíz-tizenegy éves tanulót és egy felnőttet kórházba kellett vinni, többségük kisebb sérüléseket szenvedett. Mintegy tucatnyi sérültet a helyszínen láttak el a nagy erőkkel kivonuló mentők. A baleset kiváltó okát még nem tudták megnevezni.

Karen Gripp, a helyi kórház gyermek sürgősségi osztályának munkatársa beszámolt róla, hogy 

többnyire csonttörések miatt kellett ellátniuk a gyerekeket, egyikük esetében biztosan műtétre lesz szükség. 

Szerencsére senki nincs életveszélyben – fűzte hozzá.

A szerencsétlenség Manitoba tartományban, a korábban újraépített Fort Gibraltar védett történelmi emlékhelyen történt.

A város vezetése együttérzését fejezte ki a történtek miatt a hozzátartozóknak. A baleset okának kiderítését megkezdték a hatóságok és szakértők bevonásával. A szabadtéri múzeumot üzemeltető cég bejelentette, hogy a területet határozatlan időre lezárták.

Borítókép: A Fort Gibraltar szabadtéri múzeum a manitobai Winnipegben (Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/John Woods)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.