Lezuhant egy kompról egy gyermek és az édesanyja, mindketten meghaltak

Amikor rájuk találtak, még éltek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 30. 16:33
Gdynia,,Pomeranian,-,Poland,-,May,30,,2023:,Sunny,Day
2316286689 Fotó: Wojciech Wrzesien
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy, a Balti-tengeren Lengyelországból Svédországba tartó kompról egy hétéves kisfiú és édesanyja, mindketten meghaltak – közölte pénteken a lengyel rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Mariusz Ciarka a svéd fél közlésére hivatkozva számolt be az előző nap történt, halálos kimenetelű balesetről a TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevíziónak.

A Gdynia lengyel kikötővárosból a svéd Karlskronába tartó kompról a kisfiú svéd felségvizeken zuhant a tengerbe, anyja pedig utánaugrott a vízbe. A hajó ezt követően megfordult, mentőcsónakot eresztettek le. Lengyel, svéd és dán helikopterek, valamint a térségben éppen gyakorlatozó hadihajók részvételével széles körű mentőakció indult.

Egy óra elteltével a fiút és a nőt is megtalálták, még mindketten mutattak életjeleket. Egy karlskronai kórházba szállították őket, ott azonban mindketten meghaltak.

A lengyel tengerparti város, Gdansk kerületi ügyészsége péntek délután közölte, hogy a baleset ügyében nyomozást indítanak el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.