Már északról is ostromolják a migránsok az Egyesült Államok határait

A kanadai határszakaszon keresztül az USA-ba érkező migránsok száma meghaladja az előző négy évét együttvéve.

2023. 06. 04. 17:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robert Garcia, aki az Egyesült Államok határőrségét vezeti a Swanton környéki szektorban, a Twitteren tett közzé egy jelentést, amely arra világít rá, hogy az északi határvidéket is ostrom alá vették a bevándorlók.

Tavaly október óta annyi illegális határátlépést észleltek a Kanadával határos szektorokban, mint az elmúlt négy évben összesen, vagyis csaknem négyezer migráns akart az Egyesült Államokba belépni törvénytelen módon. A jelentés további csaknem kétezer migránsról is beszámol.

Garcia egy fotót is tweetelt, amely jól szemlélteti, hogy mi az a leggyakoribb módszer, amellyel az embercsempészek próbálkoznak az ő szektorában. Egy októberi embercsempészési kísérlet során két, illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó migráns tíz másik mexikói bevándorlót próbált meg becsempészni New York állam északi részére. Az embercsempészek egy zsúfolt terepjáróban szállították a migránsokat. A két férfit végül elítélték és visszatoloncolják őket hazájukba.

Eközben a déli határvidéken is pokolian nehéz a helyzet, ahol nem csillapodnak a kedélyek. Az embercsempészek gyakran lopnak el járműveket a nagyvárosi területekről, például San Antonio és Houston városából, és azonnal a határvidékre utaznak, hogy nem kevés pénzért cserébe a migránsokat a határtól távolabb szállítsák – számol be róla a Breitbart amerikai hírportál. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.