Meghalt az Oscar-díjas színész, Alan Arkin

Nyolcvankilenc éves volt.

Magyar Nemzet
Forrás: People2023. 06. 30. 17:18
AFI FEST 2018 Presented By Audi - Gala Screening Of "The Kominsky Method" - Arrivals
HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 10: Alan Arkin attends the Gala Screening of "The Kominsky Method" at AFI FEST 2018 Presented By Audi at TCL Chinese Theatre on November 10, 2018 in Hollywood, California. Jerod Harris/Getty Images/AFP (Photo by Jerod Harris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alan Arkin június 29-én halt meg kaliforniai otthonában, nyolcvankilenc éves korában. Csaknem hetven évet töltött el a színészi pályán, és olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Michael Douglas vagy Paul Dano – adta hírül a People.

A színész Oscar-díjat kapott 2007-ben A család kicsi kincse című filmben nyújtott mellékszereplői alakításáért, majd ismét jelölést kapott a Ben Affleck által rendezett Az Argo-akció című filmben nyújtott alakításáért. Egyébként nem csak ezt a két jelölést kapta a pályafutása során. 1967-ben az Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok!, 1969-ben pedig a Magányos vadász a szív című filmben nyújtott munkájáért jelölték Oscarra. 

A színész gyermekei, Adam, Matthew és Anthony az alábbi sorokkal búcsúztak édesapjuktól.

„Édesapánk egyedülállóan kivételes, erős személyiség volt, úgy művészként, mint emberként. Egy szerető férj, apa, nagyapa és dédnagyapa távozott, akit mindenki szeretett és mélységesen hiányolunk majd.”

Arkin az utóbbi évekbem is aktívan dolgozott, ennek köszönhető, hogy Emmy-jelöléseket kapott a Netflix A Kominsky-módszer című sorozatában nyújtott alakításáért, amelyben Michael Douglas mellett játszott. Pályafutása korábbi szakaszában négy Emmy-jelölést kapott.

Borítókép: Alan Arkin 2018-ban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.