időjárás 28°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Megrázó képeket osztott meg Zelenszkij az árvíz sújtotta területekről

Magyar Nemzet
2023.06.09. 13:33 2023.06.09. 13:38
Megrázó képeket osztott meg Zelenszkij az árvíz sújtotta területekről

Képgalériát tett közzé a közösségi médiában Volodimir Zelenszkij, bejegyzése szerint minden erővel a mentésre koncentrálnak az árvíz sújtotta területeken. Hozzátette, az orosz vezetést okolja a történtekért.

Forrás: Facebook

Az ukrán elnök a Twitter-bejegyzésében köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vesznek az árvíz sújtotta területeken élő emberek evakuálásában, az állami és helyi hatóságok minden erejükkel azon dolgoznak, hogy minél több embert menekítsenek ki a víz alá került térségből. Zelenszkij köszönetet mondott az állami katasztrófavédelmi szolgálatnak, a rendőrségnek és a katonaságnak, valamint minden egyes résztvevőnek.

Forrás: Facebook

A bejegyzés értelmében tovább nyomoznak a történtek után, és folyamatos a katasztrófa miatt keletkezett károk felmérése, melyet Zelenszkij szerint Oroszország okozott.

Az ukrán elnök kiemelte, hogy több mint negyven település lakhatatlanná vált, sok helyen a lakosság nehezen jut ivóvízhez. Az ukrán elnök szerint Oroszországot felelősségre kell vonni az emberek, a természet és az élet elleni szándékos bűncselekményért.

Forrás: Facebook

Zelenszkij azt is közölte a Twitteren, hogy telefonon beszélt a japán miniszterelnökkel, akinek beszámolt az Oroszország által felrobbantott kahovkai gátról, amit az ukrán elnök szándékos terrorcselekménynek és háborús bűnnek nevezett, amely fenyegeti a zaporizzsjai atomerőmű biztonságát is.

Zelenszkij beszámolt továbbá a japán kormányfőnek a frontvonalon kialakult helyzetről és arról is, hogy Oroszország ismét rakétatámadásokat intéz a polgári infrastruktúra és az ukrán városok ellen. A két politikus megvitatta Japán támogatását, különös tekintettel az aknamentesítésre, valamint az ukrán békeformula végrehajtására és a globális békecsúcs előkészítésére. Zelenszkij hozzátette: hálás azért, hogy jövőre konferenciát tartanak Ukrajna helyreállításáról.

Borítókép: A Volodimir Zelenszkij által megosztott felvétel az árvíz sújtotta területekről (Forrás: Facebook)

Háború Ukrajnában

Robert C. Castel: A Nyugat benézte az ukrajnai háborút + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.