Megrohamozta a média Szijjártó Pétert + videó

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán is megosztott egy videót.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 10:53
Fotó: MARTON_KIRALY
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán is osztott meg egy videót, amin az látszik, hogy valósággal megrohamozza a média csütörtöki szentpétervári látogatása során. A tárcavezető így lényegében a teljes orosz médiának mondhatta el, hogy Magyarország a béke pártján áll.

„Remélem, hogy a béke minél hamarabb elérkezik. Mi, magyarok a szomszédságban rendkívül nagy árat fizettünk ezért a háborúért. Magyarok halnak meg ebben a háborúban, az ukrajnai magyar közösség tagjai. Éppen ezért békét akarunk minél hamarabb.” 

Arra kérjük mindkét felet, hogy kezdjenek béketárgyalásokat, amilyen hamar csak lehet, és azt akarjuk, hogy tűzszünet legyen

– mondta Szijjártó Péter újságíróknak nyilatkozva csütörtökön Szentpéterváron. A külügyminiszter kiemelte, „ha nem tudjuk nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét. Ez az, amit szeretnénk elkerülni, ezért tartjuk a kommunikációs csatornákat nyitva.

Úgy gondoljuk, hogy nincs megoldása ennek a háborúnak a csatatéren. Az egyetlen megoldás erre a háborúra a tárgyalóasztal körül van, tehát minél hamarabb ülnek le a felek a tárgyalóasztalhoz, annál jobb.”

A tárcavezető a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum panelbeszélgetésén vett részt csütörtökön. – Nem politikai ízlés kérdése, hogy vásárolunk-e gázt Oroszországtól vagy nem – figyelmeztetett felszólalásában, majd hozzátette, hogy orosz energiahordozók nélkül ma nem lenne lehetséges hazánk ellátása.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szentpéterváron. (Fotó: Facebook/Király Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.