Mindenki Ferenc pápáért aggódik

Még pár napig kórházi kezelésre lesz szüksége.

2023. 06. 08. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápának a szerdai hasfali műtétet követően nyugodt éjszakája volt, jó a kedélyállapota és éber. A szentszéki sajtószóvivő, Matteo Bruni arról számolt be, hogy a csütörtök délelőtti rutinvizsgálatok eredményei pozitívak voltak, és stabil az egyházfő állapota. 

A nap folyamán orvosi megfigyelés alatt tartják, még pár napig kórházi kezelésre lesz szüksége.

Bruni őszentsége nevében megköszönte a gyors félépülésre vonatkozó jókívánságokat, és a katolikus közösség további imáit kérte. Az olasz katolikus mozgalmak és szerzetesrendek online rózsafüzér imádságra hívták a híveket, hogy közösen fohászkodjanak Ferenc pápa egészségéért és a Szűzanya oltalmába ajánlják. A Gyermek Jézusról (Bambin Gesú) elnevezett római gyermekkórház páciensei is külön üzenetben biztosították őszentségét imáikról.

Sergio Mattarella olasz államfő levélben fejezte ki az olasz nép nevében szeretetét és együttérzését Róma püspökének, és mielőbbi gyógyulást kívánt neki. A szentatyához legközelebb álló Antonio Spadaro jezsuita atya, a Civiltá Cattolica folyóirat igazgatója megjegyezte, Ferenc pápának erős a szervezete, szilárd a hite és kitűnő a humora, mindez pedig segíteni fog, hogy gyorsan túljusson a nehéz időszakon.

Borítókép: Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. június 7-én. (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.