Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Otthona kapujából próbált elrabolni egy hétéves kislányt a gyerekrabló + videó

Magyar Nemzet
2023.06.21. 13:21 2023.06.21. 14:00
Otthona kapujából próbált elrabolni egy hétéves kislányt a gyerekrabló + videó

Házuk kapujában lökött a földre egy férfi egy nagymamát és az unokáját. Forrong a francia közbeszéd, a közbiztonság és a bevándorlás témaköre is szóba került.

Egy hétéves kislány és 73 éves nagymamája volt az áldozata a 29 éves gyanúsított kegyetlen támadásának. A férfi olyan erővel rántotta földre a nagymamát és az unokáját, hogy mindketten beverték a fejüket a járda betonjába. Ezt követően megkísérelt a kislánnyal elmenekülni, de elhagyott valamit, ami elterelte a figyelmét, így a kislány vissza tudott menekülni a földön fekvő nagymamájához, időközben pedig a kutyájuk is előjött, ami a felvétel tanúsága szerint elriasztotta a támadót. 

A kamerafelvételek ellenére a férfi tagadja tettét, elfogásakor sokkolóval kellett leteríteni kiszámíthatatlan viselkedése miatt. Az elkövető már nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, a bűnügyi nyilvántartás alapján eddig 15 alkalommal szegett törvényt, többek között drogügyletek miatt. A helyi rendőrség következetesen bordeaux-i születésű franciaként hivatkozik rá – írták a francia lapok.

A videót Eric Zemmour jobboldali politikus is megosztotta, 

„Milyen szörnyű! Ezt tették a hazánkkal. Franciák, ébredjetek fel!” 

kommentárral. A politikus rendezvényét nemrég antifasiszta tüntetők támadták meg.

Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés vezetője a saját oldalán feltette a kérdést: hány ilyen kegyetlen felvételnek kell napvilágot látnia ahhoz, hogy a hatalom reagáljon? 

„Mindennaposak az ilyen támadások, mivel a migrációs káosz miatt a közbiztonság romlása is fokozódott.”

A francia kormánypárt sajátosan kommentálta a történteket, Olivier Véran kormányszóvivő együttérzése biztosítása mellett azt is hangsúlyozta, hogy akár tíz év börtönt is kaphat az elkövető, mindezek mellett az eset körüli felháborodás szerinte jól szemlélteti a franciák biztonság iránt vágyát, a kormányuk pedig minden eddiginél jobban növelte az igazságszolgáltatás költségvetését és a rendőri erők létszámát.

Borítókép: A támadást követő pillanatok (Forrás: Twitter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.