Polgárháborús veterán volt az annecy-i késelő

Sajtóinformációk szerint a 31 éves bevándorló alakulatát 2012-ben egy dzsihadista csoport támadta meg, ő volt az egyetlen túlélő.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 18:07
null
Annecy, 2023. június 9. Virágok és plüssfigurák az elõzõ napon a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén 2023. június 9-én. A támadó megsebesített hat embert, köztük négy kisgyermeket a város egyik parkjában, a megszúrt gyerekek közül mindegyik állapota életveszélyes. Az elkövetõt a rendõrök õrizetbe vették. MTI/EPA/Gregory Ros Fotó: Gregory Ros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgárháborús veterán volt a négy gyermeket megkéselő szír bevándorló − írta a Daily Mail. A brit lap értesülései szerint a férfit komoly trauma érte, ugyanis osztagát 2012-ben egy dzsihadista csopor támadta meg, ő volt az egyetlen túlélő. Ezt követően Törökországba menekült, ahol egy menekülttáborban tartózkodott egy ideig, majd Svédországba ment, ahol megkapta a menekültstátuszt. Volt feleségének elmondása alapján nem volt tudomása arról, hogy Abdalmasih Hanoun gyilkosságot tervez, mert a brutális támadás előtt már négy hónapja nem tartották a kapcsolatot.

A támadó svéd állampolgársági kérelmét éppen azért utasították el, mert korábban Bassár el-Aszad szír vezető hadseregében szolgált. A svéd törvények szerint, ha valaki tagja volt egy ilyen típusú szervezetnek − amelyet háborús bűncselekmények elkövetésével vádolnak −, akkor elutasítják a kérelmét, amit csak 25 év elteltével lehet újra elbírálni.

Múlt hét csütörtökön az egész világot megrázta a kelet-franciaországi Annecy-ban elkövetett támadás híre. A 31 éves elkövető a város egyik parkjában hat személyt, köztük négy gyermeket késelt meg. A merénylőt a helyszínen elfogta, majd letartóztatta a rendőrség, később pedig gyilkosságkísérlet miatt emeltek ellene vádat. Sajtóértesülések szerint a sérültek állapota stabil, mindenki túl van az életveszélyen, a legfiatalabb, 22 hónapos áldozatot még mindig megfigyelés alatt tartják egy svájci kórházban.

Borítókép: Virágok és plüssfigurák az előző napon a kelet-franciaországi Annecy városában elkövetett késes támadás helyszínén 2023. június 9-én (Fotó: MTI/EPA/Gregory Ros)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.