Rendőröket raboltak el ismeretlen fegyveresek Mexikóban

Egy fegyveres csoport tizennégy szövetségi rendőrt rabolt el Mexikó déli részén helyi idő szerint kedden − közölték helyi hatóságok.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 28. 8:11
null
Zitlala, 2016. november 25. Rendõrök a Zitlala közelében feltárt egyik sírnál 2016. november 24-én, miután harminckét holttestet és kilenc emberi fejet találtak frissen felfedezett tömegsírokban a dél-mexikói Guerrero szövetségi államban fekvõ falunál. (MTI/EPA/José Luis De La Cruz) Fotó: JOSÉ LUIS DE LA CRUZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chiapas állam biztonsági és állampolgár-védelmi titkársága arról tájékoztatott, hogy az elrabolt rendőrök valamennyien férfiak, és nagyszabású légi és földi rendőrségi művelet indult felkutatásukra. 

A rendőrök Chiapas állam fővárosába tartottak egy furgonnal, amikor teherautókon érkező fegyveresek feltartóztatták őket. A támadók a rendőrnőket elengedték, viszont az összes férfit magukkal hurcolták.

Mexikó Guatemalával szomszédos határtérségében az elmúlt hónapokban tetőfokára hágott az erőszak két helyi bűnszövetkezet területi vitája miatt. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök a térségben tett körútján pénteken alábecsülte a veszélyt, mondván, hogy az államban általánosságban nyugalom és béke honol.

Egy nappal az államfői látogatás előtt Chiapas állam legnagyobb városában, székhelyén, Tuxtla Gutiérrezben rálőttek az államügyész hivatalának egyik tisztségviselőjére, halálosan megsebesítve annak útitársát. A tisztségviselőt kórházba szállították.

Június 19-én a katonaság és egy szervezett bűnözői csoport feltételezett tagjai közötti összecsapásban életét vesztette a Nemzeti Gárda egy tagja és egy civil személy Ocozocoautla városban, közel ahhoz a helyhez, ahol a keddi emberrablás történt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/José Luis De La Cruz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.