Svájc kibővítette a szankciókkal sújtott oroszok listáját

Az alpesi ország követi a brüsszeli példát.

Magyar Nemzet
Forrás: mti2023. 06. 28. 20:13
Brienz, 2023. május 10. Az alpesi Brienz falu és mögötte a leomló hegyoldal látképe a délkelet-svájci Graubünden kantonban 2023. május 10-én. Az elõzõ este a hatóság elrendelte a falu lakosságának sürgõs kitelepítését, mert váratlanul felgyorsult a falu fölötti hegy sziklájának mozgása, és kétmillió köbméternyi kõ leomlása fenyeget. Az ott élõknek május 12-ig kell kiköltözniük otthonukból. MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller Fotó: Gian Ehrenzeller
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió legutóbbi, 11. szankciós csomagjához igazodva az unióhoz nem tartozó Svájc szerdán kibővítette azoknak az orosz vállalatoknak, szervezeteknek és személyeknek a listáját, akiket büntetőintézkedésekkel sújt − írja az MTI.

Azokat, akik most kerültek fel a listára, egyebek között az ukrán gyermekek Oroszországba, majd Fehéroroszországba deportálásának támogatása miatt büntetik − közölte a szankciókért felelős svájci hatóság. A további érintettek között vannak az orosz fegyveres erők meghatározott tagjai, az orosz állami média egyes vezető tisztségviselői, valamint a Wagner fegyveres csoport számos tagja.

Az intézkedések kiterjednek az érintettek vagyonának befagyasztására, beutazási tilalomra és a Svájcot érintő átutazás korlátozására.

Az EU június 23-án elfogadott szankciós csomagja 71 személyt és 33 vállalatot érint, szigorításokat tartalmaz a már létező büntetőintézkedésekkel kapcsolatban, illetve intézkedéseket vezet be a szankciók megkerülésének megakadályozására.

Borítókép: Az alpesi Brienz falu és mögötte a leomló hegyoldal látképe a délkelet-svájci Graubünden kantonban 2023. május 10-én (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.