Szivárványszínű buli lesz a Fehér Házban

Több ezer, az LMBTQ-közösséghez tartozó személlyel közösen ünnepli a büszkeség hónapját az amerikai elnök.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 7:27
Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ közösség zászlajának színeiben, 2015.06.26-án. (Fotó: Molly Riley / AFP / via Getty Images)
Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ közösség zászlajának színeiben, 2015.06.26-án. (Fotó: Molly Riley / AFP / via Getty Images)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi összejövetelt szervez az elnök csapata

Joe Biden a Fehér Házban tart összejövetelt, melyre tömegesen hívott meg szexuális másságukat nyíltan vállaló személyeket, ezzel is kifejezve, hogy támogatja ezt a társadalmi csoportot.

A Human Rights Campaign nevű civil szervezet szerint az Egyesült Államokban egyre ellenségesebb az LMBTQ-csoportokra vonatkozó jogszabályi környezet. A helyzetet annyira súlyosnak látják, hogy a héten már szükségállapotot hirdettek, mivel szerintük az érintett személyek élete is veszélybe került. Amerikában verekedés is kitört a minap: amikor a glendale-i iskolai körzet ülésén napirendre került a júniusi büszkeség hónapjának elismerése, az LMBTQ-ellenes tüntetők rátámadtak a kezdeményezés támogatóira.

Biden és csapata most úgy döntött, hogy tömeges támogatói bulit szervez a Fehér Házban. Az 1942-ben született elnök partiján ételek, italok, játékok, arcfestés és dj-k is várják a meghívottakat.

Joe Biden egyébként új kezdeményezéseket támogatna, melyekkel az LMBTQ-réteghez tartozókat szeretné megvédeni az őket érő támadásoktól. Ilyen például a mentálhigiénés segítségnyújtás és a szexuális kisebbségek lakhatási problémáinak megoldása. Biden szerint egyes minisztériumok, egészségügyi és szociális osztályok már most is segítenek az érintett közösségnek, például külön forrásokat biztosítanak a mentálhigiénés nehézségekkel küzdő LMBTQ-iatalok támogatására.

Az elnök arra is emlékeztetett, hogy a Fehér Ház támogatja a meleg, leszbikus és egyéb szexuális másságágukat vállaló személyek kinevezését, magas rangú pozíciókba való elhelyezését.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház első nyíltan meleg sajtósa azt mondta, hogy Biden, Kamala Harris alelnök és házastársaik erős támogatói az LMBTQ-csoporthoz tartozóknak, és úgy gondolják, a közös ünneplés megfelelő módja annak, hogy kifejezzék ezt. Azt mondta, hogy az LMBTQ-embereknek tudniuk kell, hogy Biden mögöttük áll, és továbbra is harcolni fog értük.

Óriási szakadás az Egyesült Államokban

Az AP News amerikai hírügynökség emlékeztet, idén 525 LMBTQ-ellenes törvényjavaslatot nyújtottak be az Egyesült Államokban, és több mint hetvenet írtak alá. Ez a tavalyi számnak több mint a kétszerese. Kelley Robinson, a szexuális másságukat vállalókat védő kampány elnöke gyors és erőteljes válaszra szólította fel a hatalmon lévőket, beleértve a kormányt, a gazdasági szereplőket és az oktatási rendszert is.

Ez egy válság a közösségeinknek, amely összehangolt választ igényel. Szerintem ez egyfajta nemzeti cselekvésre és fegyverkezésre való felszólítás, hogy álljunk fel, és vágjunk vissza

 – fogalmazott.

Borítókép: Az amerikai Fehér Ház az LMBTQ-közösség zászlajának színeiben (Fotó: AFP/Getty Images/Molly Riley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.