Szomszédok és barátok: megkezdődött a szerb–magyar csúcs

Orbán Viktor és Novák Katalin is a vajdasági Palicson tárgyalnak szerb hivatali partnereikkel.

Magyar Nemzet
2023. 06. 20. 11:48
NOVÁK Katalin; ORBÁN Viktor; BRNABIC, Ana; VUCIC, Aleksandar
A Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülése Palicson Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szomszédok, barátok, stratégiai partnerek – kezdődik a szerb–magyar csúcs – tájékoztatott internetes közösségi oldalán Novák Katalin köztársasági elnök. 

Ahogyan lapunk is megírta: kedden tartja alakuló ülését a szerb–magyar stratégiai tanács a vajdasági Palicson, ahol a tárgyalások mellett több közös dokumentumot is aláírnak a felek. Magyarországot Novák Katalin államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány több tagja képviseli, míg a szerb oldalról Alekszandar Vucsics köztársasági elnök, Ana Brnabics kormányfő és kabinetje lesz ott.

Magyarország és Szerbia elnökei, miniszterelnökei és miniszterei ma Palicson találkoznak

– írta a miniszterelnök a Facebookon.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök és Ana Brnabics szerb miniszterelnök fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt és Orbán Viktor kormányfőt a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülése előtt a vajdasági Palicson 2023. június 20-án (Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.