Teljes harckészültséget rendeltek el a belarusz hadseregben

„Ha Oroszország összeomlik, mi is a romok alatt találjuk magukat, és mindnyájan meghalunk” – mondta a belarusz elnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 27. 15:53
LUKASENKA, Aljakszandr
Minszk, 2023. június 14. A fehérorosz elnöki sajtóiroda által közreadott képen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök nyilatkozik a minszki haditechnikai gyárban tett látogatásán 2023. június 14-én. MTI/AP/Fehérorosz elnöki sajtóiroda Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes harckészültséget rendelt el a belarusz hadseregben Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök az oroszországi események miatt kedden. A Pul pervogo Telegram-csatorna szerint a belarusz elnök akkor közölte ezt, amikor tábornoki kinevezéseket adott át.

A BelTA állami hírügynökség jelentése szerint az elnök Oroszország stabilitási veszélyeiről is beszélt a tisztavató ünnepségen.

„Ha Oroszország összeomlik, mi is a romok alatt találjuk magukat, és mindnyájan meghalunk” – mondta a belarusz elnök. Aljakszandr Lukasenka elismerte, hogy minden érintett fél – saját magát is beleértve – alábecsülte a kiéleződő helyzet veszélyességét, abban bízva, hogy meg lehet oldani a konfliktust. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat vezetője „összeütközésbe került egymással”. „Ebben az esetben nincsenek hősök” – mondta.

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök (Fotó: MTI/AP/Belarusz elnöki sajtóiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.