Több mint száz ember halt meg egy nigériai esküvőn csónakbalesetben

A vízbe fulladt áldozatok többsége több faluból származott, és együtt vettek részt egy esküvőn, ahol késő éjszakáig tartott az ünneplés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 14. 7:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb százhárom esküvői vendég meghalt, amikor felborult egy csónak Nigéria északi részén – közölte a hatóság.

A helyi lakosok és a rendőrség továbbra is több tucat embert keres, akik azon a túlzsúfolt hajón utaztak, amely hétfőn kora reggel borult fel Kwara állam Pategi megyéjében, az állam fővárosától, Ilorintól mintegy százhatvan kilométerre a Niger folyón – mondta el a rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy eddig száz embert mentettek ki.

A vízbe fulladt áldozatok többsége több faluból származott, és együtt vettek részt egy esküvőn, ahol késő éjszakáig tartott az ünneplés – közölte Abdul Gana Lukpada helyi rendőrfőnök.
A vendégek motorkerékpárokon érkeztek a rendezvényre, azonban egy helyi készítésű bárkán kellett hazatérniük, mert az utakat a heves eső miatt víz árasztotta el.
– A csónak túlterhelt volt, majdnem háromszázan utaztak rajta. Menet közben egy úszó fatörzsnek ütköztek, ami kettéhasította a járművet – mondta Lukpada.

Az esküvőt a szomszédos Niger állambeli Egboti faluban rendezték. A baleset egy helyi lakos elmondása szerint hajnali három órakor történt, így órákig senki sem értesült a szerencsétlenségről.
Először mintegy ötven embert mentettek ki, a mentés eleinte lassú és nagyon nehéz volt Lukpada beszámolója alapján.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.