időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Tűz miatt menekítettek ki több mint százötven utast egy vasúti alagútból

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.08. 11:45 2023.06.08. 13:52
Tűz miatt menekítettek ki több mint százötven utast egy vasúti alagútból

Egy vonat 151 utasát menekítették ki szerda éjjel tűz miatt egy osztrák vasúti alagútból. A Hamburgba, illetve Amszterdamba tartó éjszakai járaton keletkezett tűz este 9-kor Tirolban a 15 kilométeres Inn-völgyi Terfens-alagútban. A szerelvény 151 utasát mentőgázálarcban menekítették ki az alagútból a nagy erőkkel kiérkező mentők és katasztrófaelhárítók. Harminchárom utast füstmérgezés gyanújával kórházba vitték, a többieket buszokkal Innsbruckba szállították, ahol szállást és ellátást kaptak.

A hatóságok gyanúja szerint a tüzet az okozhatta, hogy egy leszakadt felsővezeték rázuhant a vonaton szállított személyautókra.

Anton Mattle tartományi vezető szerint csak a katasztrófavédelem gyors bevethetőségének köszönhető, hogy nem történt katasztrófa. A szakszerű és gördülékeny evakuálásban hétszáz ember vett részt – tette hozzá. A kimenekítést este 11-re befejezték, reggel a megégett szerelvényt is kihozták az alagútból az innsbrucki főpályaudvarra. A baleset nem okozott fennakadást a vasúti közlekedésben, az érintett járatokat más útvonalra terelték.

Borítókép: Folynak a mentési munkálatok a Terfens-alagútnál Ausztriában 2023. június 7-én (Fotó: AFP/APA)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.