Újabb magyar áldozatot követelt az ukrajnai háború

A beregszászi Sebestyén László halálhíréről Babják Zoltán polgármester számolt be a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: KISZÓ, Kárpáthír2023. 06. 09. 9:51
A beregszászi Sebestyén László kárpátaljai katona az ukrajnai háborúban halt meg Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Sebestyén László 1998-ban született. A katona az ukrán hadsereg egyik rohamdandárjának segédlövészeként szolgált, a Donyeck megyei Rozdolivka közelében esett el.

A temetés időpontjáról későbbre ígértek tájékoztatást.

Őszinte részvétemet fejezem ki a hozzátartozóknak a városi tanács, a képviselő-testület, a végrehajtó bizottság és kistérségünk lakosai nevében

– írta Babják Zoltán.

A tavaly február 24. óta tartó háború már számtalan kárpátaljai áldozatot követelt. A háborúban eddig elhunytak közül több mint húsz magyar származású áldozatról lehet tudni – írja a Kárpáti Igaz Szó.

A Kárpáthír arról számolt be, hogy egy másik kárpátaljai katona is életét vesztette a háborúban. A Nagydobronyi kistérség tájékoztatása szerint Havrilov Maxim, a 128. különálló hegyi rohamdandár őrmestere, nagydobronyi születésű dimicsői lakos június 6-án katonai szolgálat teljesítése közben halt meg. A katona a háború első napjától harcolt, Novoandrijivka falu közelében, Zaporizsja megyében szolgált, és mindössze negyvenegy éves volt.

Borítókép: Sebestyén László (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.