A bűnözők fele migráns ebben a két uniós országban

A jobboldali politikusok szerint nem csúcstalálkozókra és egyeztetésekre van szükség, hanem konkrét tettekre.

2023. 07. 31. 6:46
null
Tunisz, 2023. július 18. Fekete-afrikai migránsok tábora a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) tuniszi irodája elõtt 2023. július 18-án. Két nappal korábban a tunéziai elnök és az Európai Bizottság elnöke stratégiai partnerségi szándéknyilatkozatot írt alá az embercsempészek elleni küzdelemrõl. MTI/EPA/Mohamed Meszara Fotó: Mohamed Meszara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali zéró toleranciát követelnek

2022-ben Bécsben összesen mintegy 18 ezer 21 év alatti fiatalkorút tartóztattak le különböző bűncselekmények miatt, és több mint ötven százalékuk nem osztrák állampolgár volt. Ez abból a válaszból derült ki, amelyet Gerhard Karner osztrák néppárti belügyminiszter küldött Dagmar Belakowitsch jobboldali politikusnak, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) parlamenti frakcióvezető-helyettesének.

Ezek a drámai számok világosan mutatják, hogy a bécsi szocialisták és a néppártiak bevándorlási és integrációs politikája évek óta rossz irányba halad és teljesen megbukott. Ennek szomorú következménye, hogy szövetségi fővárosunk lakossága kénytelen szenvedni a külföldi fiatalok elszabadult bűnözésétől, ami ismét bebizonyítja, mennyire fontos az illegális tömeges bevándorlás megállítása

 – reagált Belakowitsch. Különösen szembetűnő a szírek és az afgánok magas aránya, akik a külföldi fiatalkorú gyanúsítottak mintegy húsz százalékát teszik ki. A politikus szerint többségük valószínűleg az új népvándorlás során érkezett Ausztriába. 

Ez a féktelen, illegális tömeges bevándorlás tehát nemcsak az osztrákok jólétét veszélyezteti a magas szociális, egészségügyi és oktatási költségek miatt, hanem a biztonságukat is, amire mi, az FPÖ már évek óta figyelmeztetünk

emlékeztetett Dagmar Belakowitsch. Az FPÖ azonnali zéró toleranciát követel a külföldi bűnözőkkel szemben, függetlenül attól, hogy még fiatalkorúak vagy már felnőttek.

77 százalékos emelkedés

De Németországban is hasonló statisztikát jegyeznek. Szászországban például 2010 óta drasztikusan megnőtt a külföldiek által elkövetett bűncselekmények száma. 11,2 százalékról 35,2 százalékra emelkedett ebben a tartományban. 

A gyilkosságok esetében a külföldi gyanúsítottak száma 8,5 százalékról 42,3 százalékra, a szexuális bűncselekmények esetében 8,7 százalékról 30,7 százalékra emelkedett a külföldiek aránya.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt egyik kérdésére adott kormányzati válaszból kiderül az is, hogy főként szírekről és afgánokról van szó. 

A migránsok pedig továbbra is vég nélkül özönlenek Németországba. Az első alkalommal benyújtott menedékkérelmek száma idén január és június között összesen 162 271-re emelkedett. A tavalyi év azonos időszakához képest (84 583 első kérelem) ez hatalmas, 77 százalékos növekedést jelent. A Német Szövetségi Rendőrszakszervezet vezetője szerint ez rendkívül drámai fejlemény, és kijelentette, hogy a menekültügyi csúcstalálkozókon elfogadott intézkedések csúfos kudarcot vallottak. 

Alice Weidel, az AfD társelnöke szerint nem csúcstalálkozókra van szükség, hanem a tömeges migráció azonnali megállítására.

Megérkezett az új menekültkatasztrófa, amelyet a szövetségi kormány szándékosan szít. Itt nem a jogi eszközök hiányoznak a probléma megoldásához, hanem csak a politikai akarat. Felszólítjuk a szövetségi kormányt, hogy végre hagyjon fel a romboló menekültpolitikával, védje meg a határokat és következetesen fordítsa vissza az engedély nélküli menedékkérő migránsokat

– jelentette ki Alice Wiedel.

Borítókép: Fekete-afrikai migránsok tábora a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) tuniszi irodája előtt 2023. július 18-án. Két nappal korábban a tunéziai elnök és az Európai Bizottság elnöke stratégiai partnerségi szándéknyilatkozatot írt alá az embercsempészek elleni küzdelemről. (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.