Agyonlőtt egy nőt és nyolc embert megsebesített egy ámokfutó Horvátországban + videók

Horvátországban békeidőben még nem történt olyan súlyos bűntény, mint ami szombaton este Sziszek közelében.

Magyar Nemzet
Forrás: Szabad Magyar Szó, Index.hr2023. 07. 02. 9:56
null
Pécs, 2014. július 5. Horvát és magyar rendõrök Pécsett, a Széchenyi téren 2014. július 5-én. A horvát rendõrök augusztus 30-ig magyar kollégáikkal látnak el közös járõrszolgálatot, hogy szükség esetén a városban tartózkodó horvát állampolgárok gyors és hatékony segítséget kapjanak. A közös járõrszolgálat további célja a bûncselekmények, szabálysértések megakadályozása, megelõzése és felderítése. MTI Fotó: Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton este negyed kilenc körül egy férfi felgyújtott három házat és gépfegyverből tüzet nyitott az emberekre a horvátországi Sziszek közelében lévő Kanak településen.

A lövöldözésben egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek. 

A horvát rendőrség nagy erőkkel indult az elkövető felkutatására, aki a közeli erdőbe menekült.

Sajtóinformációk szerint az elkövető ámokfutása közben nyolcan sérültek meg, négyen súlyosan – írja a Szabad Magyar Szó. A sebesülteket a sziszeki kórházban ápolják.

A lap arról is beszámolt, hogy 

a halálos áldozat egy negyvenöt éves nő. A sebesültek között van egy gyerek is. A támadásban három családi ház égett le.

Beavatkozás közben egy tűzoltó is megsérült, de ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Két további személy is orvosi ellátásra szorult, köztük egy kisgyermek, ők menekülés közben szereztek sérüléseket. Két családi ház teljesen, egy harmadik, illetve egy személyautó részlegesen égett le.

Az ámokfutót öt órán át tartó intenzív üldözés követően tartóztatták le a rendőrök vasárnap hajnali fél kettőkor Sziszek térségében. A férfi ellen bűnügyi vizsgálat indul.

A szomszédok szerint a támadó egy hatvan év körüli férfi, aki mentális problémákkal küzd. Az elmúlt hónapokban azt emlegette, hogy megmérgezik. A beszámolók szerint egyedül élt, harcolt a háborúban, és állítólag poszttraumás stressz szindrómában szenvedett – írja az Index.hr.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.