Akkora vihar söpört végig Szlovénián, hogy még egy vonat is kisiklott

Szélviharral kísért heves esőzés söpört végig Közép-Szlovénián, épületeket és utakat öntött el a víz, Zidani Most és Ljubljana között kisiklott egy vonat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 04. 13:21
Vihar, villámlás, villám
Vihar, villámlás, villám Forrás: Pexels - Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovén vasúttársaság közlése szerint a mintegy húsz utast szállító vonat hétfőn este siklott ki, közvetlenül Sava vasútállomás előtt. 

A vonat a térségében tomboló vihar miatt csökkentette sebességét, de nem tudta elkerülni a balesetet, amelyet a sínekre omlott sziklatörmelék okozott.

Szerencsére senki sem sérült meg – közölte a szlovén közszolgálati televízió (RTV) kedden a hatóságok közléseit idézve.

A Sava-Kresnice vasútvonalon is sziklaomlást jelentettek, ezért a Zagorje és Kresnice közötti pályát további értesítésig lezárták. A személyszállításban késésekre kell számítani, a teherszállítást pedig felfüggesztették.

Szikla omlott két autóbuszra is ugyanebben a térségben, két utas könnyebben megsérült.

A vihar fákat döntött ki és tetőket bontott le. Összesen tizenhat tűzoltóegységet riasztottak a károk elhárítására. A Védelmi és Mentőközponthoz harminckilenc esetről érkezett bejelentés, főként Ljubljanából, ahol több épületet elöntött a víz, egy jármű pedig egy elárasztott aluljárójában rekedt.

Litija településen egy középiskola tetőszerkezete rongálódott meg, Zagorje ob Savi községben pedig három házat öntött el a víz, és több tetőszerkezet is megrongálódott.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels – Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.