Brutális videón a moszkvai dróntámadás

Vasárnap érte dróntámadás az orosz fővárost.

Magyar Nemzet
2023. 07. 30. 10:01
Bahmut, 2023. július 7. Ukrán katona drónt indít a Donyecki területen fekvõ kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. július 7-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ukrán erők vasárnap kora reggel három drónnal indítottak támadást az orosz fővárosban. 

A védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a három drón közül egyet a légvédelmi rendszer, kettőt pedig elektronikai hadviselési rendszer semmisített meg. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester pedig azt közölte, hogy az ukrán drónok támadásának következtében két irodaház homlokzata megrongálódott. 

Hatósági források szerint a támadás során egy ember megsebesült, az orosz főváros körüli négy repülőtér egyikén, Vnukovón pedig ideiglenesen felfüggesztették a forgalmat, emellett egy időre minden légi forgalmat leállította Moszkva fölött.

Közben a közösségi oldalakra felkerült több videó is a hajnali támadásról, amelyen az látható, hogy az egyik drón hatalmas robbanással csapódik bele egy irodaépületbe Moszkva belvárosában.

A Moslenta moszkvai hírportál közzétett egy videót a támadás következményéről is, amelyen látható, mennyire sérül meg az irodaépület. 

A károkról az Ura orosz hírügynökség is tett közzé videót és fotókat Telegram-csatornáján. 

Borítókép: Ukrán katona drónt indít a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. július 7-én (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.