Brutálisan meggyilkoltak egy tizenöt éves fiút Franciaországban

Szerdán megemlékezést tartanak a gyilkosság helyszínén, a La Haye-Malherbe településen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 15:30
Fotó: Police.hu Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fehér menetet” tartanak szerdán a franciaországi La Haye-Malherbe településen, miután a hétvégén két – meg nem erősített források szerint – bevándorló-hátterű tinédzser brutálisan meggyilkolt egy 15 éves fiatalt. A támadókat elfogták, előzetes letartóztatásba helyezték, tettüket beismerték. A 15 éves Enzo egyetlen „bűne” az volt, hogy csúnyán nézett az elkövetőkre. 

A megemlékezésen résztvevőket fehér póló viselésére kérik, a motorkerékpárokat − a meggyilkolt fiú egyik szenvedélyét − pedig ugyancsak szívesen látják a meneten, jelezték a fiú rokonai.

A település polgármestere, Serge Marais szerdán azt mondta a történtekkel kapcsolatban a CNewsnak, hogy a fiút séta közben támadták meg, egy egyszerű pillantás miatt, és hogy nem számítottak ilyen tragédiára.

A Republikánus párt elnöke, Éric Ciotti azt írta a Twitteren, hogy a 15 éves Enzo a társadalom elvadulásának esett áldozatul. 

Az ügy kapcsán Marine Le Pen is megosztotta véleményét. A francia jobboldal vezető politikusa közösségi oldalán úgy fogalmazott: 

össze kell szednie magát egy olyan társadalomnak, ahol a tinédzsereknél fegyver van – és a legkisebb ürügy miatt is már gyilkolnak –, máskülönben azt kockáztatja, hogy az ország az erőszak anarchiájába merül. 

Le kell csökkenteni a büntethetőségi korhatárt, és példamutató büntetéseket kell bevezetni a testi épség elleni bűncselekményekre.

− fogalmazott a politikus. 

A meggyilkolt fiú családjának megsegítésére egyébként gyűjtést is indítottak. Húszezer eurót szeretnének összegyűjteni a temetéssel kapcsolatos költségek, valamint az ügyvédi díj fedezésére. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.