Dmitrij Medvegyev szerint Joe Biden „Amerika idiótája”

A orosz politikus a Green Day együttes számát idézve reagált az amerikai elnök mesterséges intelligenciával kapcsolatos viccére.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 6:55
MEDVEGYEV, Dmitrij; HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. március 21. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje a Hszi Csin-ping kínai államfõ és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping elõzõ nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev Fotó: Alekszej Majsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híres amerikai együttes, a Green Day egyik legismertebb dalát idézte Dmitrij Medvegyev volt orosz miniszterelnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese. A politikus azt írta Twitter-oldalára:

Ha meghallgatják a Green Day 2004-es albumának azonos című zeneszámát, világossá válik, mit értett Álmos Joe az alatt, hogy ő mesterséges intelligencia.

Medvegyev Álmos Joe alatt egyértelműen az amerikai elnökre, Joe Bidenre utalt, aki pénteken viccelődve azt mondta, „én vagyok a mesterséges intelligencia (MI). Ha bárki azt hiszi, én vagyok Abraham Lincoln, hibáztassa a mesterséges intelligenciát”. Az amerikai elnök technológiai vállalatok vezetőivel találkozott a Fehér Házban, az egyeztetések során a mesterséges intelligencia használatának szabályairól esett szó. Biden arra figyelmeztetett, az MI fenyegetést jelenthet az Egyesült Államok demokráciájára.

Az American Idiot című zenealbum 2004. szeptember 21-én jelent meg, George W. Bush elnökséges alatt, aki a 2001. szeptember 11-ei terrortámadások után katonai akciót indított Irak ellen. A Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong azonban arról beszélt akkoriban, nem kifejezetten a volt amerikai elnökről szól az albummal azonos nevet viselő dal, sokkal inkább arról, hogy a tömegmédián keresztül mekkora zavar és paranoia alakult ki az emberekben 9/11 után.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Majsev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.