Elromlott a hullámvasút, órákon át várták fejjel lefelé lógva az utasok, hogy kiszabadítsák őket + videók

A hullámvasutat átvizsgálták, mielőtt üzembe helyezték volna.

magyar nemzet
Forrás: Ladbible2023. 07. 05. 13:02
Rollercoaster,Ride
495199294 Fotó: GOLFX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órákon át lógtak az utasok fejjel lefelé, miután a wisconsini Forest County fesztiválon meghibásodott egy hullámvasút. A Fire Ball fedélzetén tartózkodó nyolc szórakozni vágyó nagyjából három órán keresztül várakozott a masinában, amíg a tűzoltók rájöttek, hogy hogyan lehetne élve és biztonságosan lehozni őket. 

A hullámvasút az egyik kör elején leállt, és nem ment tovább. Az esetről valaki felvételt is készített, amelyen az látható, hogy a vidámpark üzemeltetői először maguk próbálták kijavítani a hibát, azonban a vállalkozást nem kísérte siker, így tehát néhány órával később tűzoltók szabadították ki az utasokat – írja a Ladbible.

A tűzoltók parancsnoka azt mondta, a hullámvasutat átvizsgálták, mielőtt üzembe helyezték volna, akkor nem tapasztalták, hogy a szerkezetnek valami baja lenne, az egy mechanikai hiba miatt ragadhatott be függőleges helyzetben. 

Később arról tájékoztattak, hogy a helyzet megoldásához speciális műszaki mentőcsapatokra és három létrás kocsira is szükség volt.

Az incidens miatt egy embert kórházba kellett szállítani, a másik hetet a helyszínen megvizsgálták és elengedték. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.