Elvesztette a türelmét Biden: gúnyosan odaszólt egy riporternek + videó

Az amerikai elnök egy olyan kérdésre válaszolt, amelyet Volodimir Zelenszkijnek tettek fel.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 12:14
BIDEN, Joe
Vilnius, 2023. július 12. Joe Biden amerikai elnök a Vilniusi Egyetemen összegyûltek elõtt beszél a NATO vilniusi csúcstalálkozója után, 2023. július 12-én. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vilniusi NATO-csúcson tárgyalt egymással Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ami után a sajtó is kérdezhette őket. 

Biden azonban egy újságírói kérdésre gúnyolódással válaszolt.

A sajtó munkatársa azt kérdezte Zelenszkijtől, hogy hogyan szeretné, a háború után milyen gyorsan csatlakozzon Ukrajna a NATO-hoz. Az ukrán elnök helyett azonban az amerikai elnök szólalt meg, így felelve: „Egy óra 20 perc alatt”. Majd cinikusan megjegyezte:

Maguk nagyon éleslátó kérdéseket tudnak feltenni.

 

Joe Biden és környezete híres arról, ahogy a sajtó munkatársaival viselkednek. 

Számtalan olyan eset fordult elő, amikor nem válaszoltak a kérdésekre, vádaskodtak, sőt Biden egy alkalommal rá is kiabált egy riporterre. 

A június végi incidens során az elnök azt a kérdést kapta, hogy „Milyen mértékben vett részt fia kínai üzleteiben?”, ám amikor a riporter egy rövid nemleges válasz után visszakérdezett volna, Biden ordítva ismételte meg korábbi válaszát.

Az Egyesült Államok vezetője egyébként rendszeresen figyelmen kívül hagyja az újságírókat, és jóval kevesebb interjút, illetve sajtótájékoztató tart, mint a korábbi elnökök, Donald Trump és Barack Obama. Arról, hogyan sétál el egyszerűen a kíváncsi riporterek elől, több videó is felkerült a közösségi oldalakra. 

Emlékezetes a fehér házi tudósítók vacsorája is, amelyen Biden viccelődött is azzal, milyen ritkán válaszol újságírói kérdésekre. Mint fogalmazott: „Sok szempontból ez a vacsora összefoglalja az első két hivatali évemet. Tíz percig beszélek, nem válaszolok kérdésekre, majd vidáman távozok.”

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a Vilniusi Egyetemen összegyűltek előtt beszél a NATO vilniusi csúcstalálkozója után, 2023. július 12-én (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.