Férfiakat lőtt le egy ámokfutó, gyermekek is megsérültek

Golyóálló mellényt viselve, fegyverrel a kezében indult el otthonról egy férfi, majd lövöldözni kezdett az utcán.

2023. 07. 04. 7:57
Mass shooting in Philadelphia
PHILADELPHIA, UNITED STATES - JULY 3: A view of crime scene from the mass shooting in Philadelphia, United States on July 3, 2023. Six people were shot in total, four people were killed as the remaining two were injured. There didn’t appear to be a connection between the shooter and the victims. Kyle Mazza / Anadolu Agency (Photo by Kyle Mazza / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Kyle Mazza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyen meghaltak és két kisfiú megsebesült, miután egy negyvenes éveiben járó férfi golyóálló mellényt viselve nyitott tüzet az amerikai Philadelphia Kingsessing nevű negyedében helyi idő szerint hétfő este.

A rendőrség közleménye szerint őrizetbe vették az elkövetőt, akinél egy AR típusú öntöltő puska mellett több tölténytárat is találtak.

A halálos áldozatok közül ez idáig hármat azonosítottak, ők 59, 22 és 20 éves férfiak voltak, a negyedik elhunyt életkorát 16 és 21 év közé becsülték. A két sebesült gyermek pedig két-, és 13 évesek, akiket stabil állapotban szállítottak kórházba. A rendőrség egyúttal arról is beszámolt, az ámokfutó mellett őrizetbe vettek egy másik személyt is, aki viszonozta a leadott lövéseket.

Daniel Outlaw rendőrfőnök közölte, a nyomozás zajlik, melynek legfrissebb állása szerint az elkövető fogta magát, elindult otthonról és lövöldözni kezdett. Áldozatait véletlenül választotta ki, és egyelőre nem állapítottak meg semmilyen kapcsolatot közöttük és az ámokfutó között.

Jim Kenney, Philadelphia polgármestere Twitter-üzenetben reagált az eseményekre: együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjaival és köszönetet mondott az intézkedő rendőröknek.

Egy környékbeli idős hölgy arról beszélt a sajtónak, hogy Kingsessingben egyre gyakoribbak a lövöldözések, és már gyermekei is azt tervezik, hogy elköltöztetik onnan a hetvenéves asszonyt. A hölgy elmondta, 11 éve lakik a városnegyedben, és már a harmadik lövöldözésnek volt szemtanúja. Statisztikai adatok szerint idén 212 gyilkosságot regisztráltak a városban, ami 19 százalékos csökkenést jelent a tavalyi jelentésekhez képest, ám a lakosság továbbra is félelemben él. A hétfő esti lövöldözés volt a 29. olyan gyilkosság, melynek során többen életüket vesztették. Az USA Today amerikai napilap és az Associated Press amerikai hírügynökség közös gyűjtése szerint 2006 óta több mint 550 tömeges gyilkosságot regisztráltak az Egyesült Államokban, az elkövetők legalább 2900 ember életét oltották ki és több mint kétezer embert sebesítettek meg.

Borítókép: Zajlik a nyomozás a hétfő esti lövöldözés után Philadelphiában 2023. július 3-án (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Kyle Mazza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.