Folytatja a versengést Brüsszel a keleti partnerségekért + videó

Ursula von der Leyen bizottsági elnök most a Fülöp-szigeteken tárgyalt az együttműködés fokozásáról.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 10:23
MARCOS, Ferdinand; VON DER LEYEN, Ursula
Manila, 2023. július 31. Ferdinand Marcos Jr. Fülöp-szigeteki elnök (j) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a manilai elnöki palotában 2023. július 31-én. MTI/EPA/Pool/AP/Aaron Favila Fotó: Aaron Favila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió és a Fülöp-szigetek kapcsolatának javításáról és a tengeri közlekedés biztonságáról tárgyalt egymással az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen és ifjabb Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnök Manilában hétfőn.

Készen állunk arra, hogy információinkat egymással megosztva, a térség fenyegetettséget kiértékelve és a parti őrség kapacitását megnövelve megerősítsük az együttműködést a Fülöp-szigetekkel a térség tengeri biztonságának érdekében

– közölte az Európai Bizottság elnöke egy, a fülöp-szigeteki elnökkel közösen tett nyilatkozatában. 

A Fülöp-szigetek az Egyesült Államok és Kína közötti geopolitikai rivalizálás középpontjában áll, mivel tengeri területe magában foglalja a Dél-kínai-tenger egy részét, egy stratégiai és nyersanyagokban gazdag vízi utat, amelyre Kína is igényt tart. A vezetők a szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások újraindításáról és a délkelet-ázsiai ország energetikai átállásáról is tárgyaltak.

Borítókép: Ferdinand Marcos Jr. Fülöp-szigeteki elnök (j) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a manilai elnöki palotában 2023. július 31-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/AP/Aaron Favila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.