Folytatódik Kevin Spacey szexuális zaklatási pere, Elton John mellette áll

A kétszeres Oscar-díjas színészt életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 21:16
SPACEY, Kevin
London, 2023. július 11. Kevin Spacey amerikai színész a londoni Southwark kerületi bíróságra érkezik 2023. július 11-én. Spacey ellen a brit Királyi Ügyészség (CPS) férfiak ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatás miatt indított büntetõeljárást. A bûncselekmények 2005 márciusa és 2013 áprilisa között történtek Londonban és Gloucestershire-ben. A szexuális zaklatás miatt az Egyesült Államokban is beperelt színészt 2022. októberében felmentette a vádak alól egy New York-i bíróság. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vallomást tett a híres zeneszerző és énekes Elton John a kétszeres Oscar-díjas színész, Kevin Spacey szexuális zaklatási perében. A színész ellen ugyanis a brit Királyi Ügyészség (CPS) férfiak ellen elkövetett négyrendbeli szexuális zaklatás miatt indított büntetőeljárást, miután négy férfi szexuális zaklatással és szeméremsértéssel vádolta meg Spacey-t. Állításuk szerint az incidensekre 2001 és 2013 között került sor, ám a világhírű színész tagadja a vádakat.

A soron következő bírósági tárgyalást Londonban tartották meg hétfőn, ahol az ügy egyik érintettje azt állította, éppen Elton John és férje partijára tartottak, mikor Spacey erősen megszorította nemi szervét.

A színész ugyanakkor azzal védekezett, bár Elton John és David Furnish éveken át rendeztek partikat windsori otthonukban, csupán egy alkalommal vett részt rajtuk. Ezzel kapcsolatban David Furnish elmondta, megnézte az összes vendégről készített fényképeket, és tényleg csak egy 2001-ben megrendezett összejövetelen jelent meg a színész. Hozzátette: azért is emlékszik ennyire jól a több mint húsz évvel ezelőtti eseményekre, mert Spacey már akkoriban is nagy sztárnak számított és érkezésével szinte minden szempár rá szegeződött. Vallomásában Elton John elmondta, Spacey a mulatság után házukban töltötte az éjszakát és még fényképről sem ismeri azt az embert, aki szexuális zaklatással vádolta meg a színészt. Hozzátette: Spacey ráadásul magángéppel érkezett, ami azt jelentette, egyenesen a partira ment.

Elton John vallomása akár perdöntő is lehet Kevin Spacey ügyében, ugyanis ha a színészt bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

Borítókép: Kevin Spacey amerikai színész a londoni Southwark kerületi bíróságra érkezik 2023. július 11-én (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.