Három drónt semmisítettek meg Moszkva környékén még a becsapódás előtt

Orosz közlések szerint áldozatokról és károkról nem érkeztek jelentések, a drónok repülőgép típusúak voltak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 04. 8:14
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Moszkva, 2023. június 26. Rendõrök lezárják a moszkvai Vörös tér bejáratát 2023. június 26-án, két nappal a Wagner orosz magánhadsereget vezetõ Jevgenyij Prigozsin lázadása után. A lázadás még aznap, június 24-én vérontás nélkül véget ért, mert Prigozsinnal megegyezett a közte és az orosz vezetés között közvetítõ fehérorosz elnök. A háttérben a Kreml Szpasszkij-tornya (k) és a Vaszilij Blazsennij-székesegyház. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz erők elektronikus eszközökkel harcképtelenné tettek két drónt Új-Moszkvánál, egy másikat pedig a fővároshoz közeli Kalugai régióban – számolt be kedden a helyi katasztrófavédelem.

Az előzetes adatok szerint három drón tartott Moszkva felé különböző időpontokban. Kettőt közülük rádióelektronikus eszközökkel Új-Moszkvánál, egyet pedig a Kalugai régióban tettek harcképtelenné

– közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel a katasztrófavédelem illetékese.

Elmondása szerint a drónok repülőgép típusúak voltak. Áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés. A műveleti szolgálatok jelenleg azon a területen dolgoznak, ahol az egyik drón roncsai lezuhantak Valuevo faluban. – A Moszkva melletti Kubinka közelében lévő egyik pilóta nélküli légi jármű lezuhanásáról szóló információkat is ellenőrzik – tette hozzá a hivatal szóvivője. Az orosz fővárost kiszolgáló Vnukovó repülőterére érkező öt repülőgépjáratot más fővárosi repülőterekre irányítottak át a légikikötő tájékoztatása szerint.

Borítókép: Rendőrök lezárják a moszkvai Vörös tér bejáratát 2023. június 26-án (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.