Hondurasi csoda: Jézus vérét találhatták meg a korporálén, de ez nem minden

Elképzelhető, hogy igazi csoda történt egy hondurasi templomban.

Magyar Nemzet
Forrás: Catholic News Agency2023. 07. 31. 16:27
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csodának ismerte el az egyházmegye püspöke a tavaly június 9-én történteket  – írta meg a Catholic News Agency.

A Hondurasban található San Juan-i El Espina kápolnában a kis falu népe az Úrnapját ünnepelte. Az ünnepséget José Elmer Benítez Machado vezette, a mise pedig délután öt órakor kezdődött.

 Amikor José atya kinyitotta az oltárszekrényt, észrevette, hogy az ostyaabroszon, amely a kehely köré volt tekerve, véres foltok látszanak.

Az atya – elmondása alapján – ledöbbent, majd izgatottá vált és reménykedni kezdett, hogy a szövetet valóban Krisztus vére színezte meg.

Benítez, aki aznap elsőként érkezett a templomba, a híveket kérdezte, láttak-e bárkit előzőlegesen bemenni az épületbe, illetve van-e jele vízszivárgásnak, de azok megerősítették őt, hogy nincs szó ilyesmiről.

Egyre érdekesebbé válik a történet

A következő napra a történésnek már híre ment, így a Jézus Szentséges Szívének misszionáriusai közül ketten elmentek a helyszínre, hogy szemügyre vegyék a véres szövetet. Az egyik misszionárius, Marvin Sotello hermetikusan zárható műanyag tasakba tette az ostyaabroszt, majd miután egy ideig őrizte, átadta az egyházmegye püspökének, Walter Guillén Sotónak, aki eleinte szkeptikus volt és kijelentette, nem hoz rögtön döntést.

Elrendelte, hogy a szöveten található foltokat először vizsgálják meg orvosok, mielőtt tovább foglalkoznának az esettel. 

Megdöbbentő, de az orvosok kimondták, hogy valóban emberi vérről van szó, amely ugyanabból a vércsoportból származik (AB, Rh+), amelyet a torinói leplen és a lancanoi csoda alkalmával végzett kutatások is kimutattak.

Ráadásul ez a vércsoport igen ritkának számít Hondurasban, nem valószínű, hogy egy helyi lakos valami úton-módon összevérezte az ereklyét.

Mindezek után maga az egyházmegyei püspök is elismerte, hogy csoda történhetett tavaly a hondurasi San Juanban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.