Iskolába csapódott egy autó Londonban, gyerekek sérültek meg + videó

A sérültek között két felnőtt és hét gyermek van.

Magyar Nemzet
2023. 07. 06. 14:55
null
London, 2023. július 6. Rendõrségi jármûvek és mentõautók a délnyugat-londoni Wimbledon kerület egyik leányiskolája elõtt, amelynek épületébe egy autó csapódott 2023. július 6-án. A balesetben hét gyermek és két felnõtt sérült meg, a Scotland Yard hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekményként kezeli az incidenst. MTI/EPA/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Scotland Yard tájékoztatása szerint a balesetben, amely a délnyugat-londoni Wimbledon kerület egyik leányiskolájában történt, hét gyermek és két felnőtt sérült meg. Helyszíni médiabeszámolók szerint az iskolához húsz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, több sérültet a helyszínen kezelnek.

A Scotland Yard hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekményként kezeli az incidenst. A tájékoztatás szerint a gépkocsi vezetője a helyszínen maradt a baleset után. Őrizetbe vétel egyelőre nem történt.

A BBC brit közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az iskolába – ahová 4–11 éves gyerekek járnak – egy Land Rover csapódott.

A helyszínen készült fotók alapján a gépkocsi az iskola udvarán áthajtva a főépület bejáratának ütközött.

Stephen Hammond, Wimbledon parlamenti képviselője az egyik brit televíziós csatornának azt mondta, hogy rendkívül aggasztó és lehangoló az eset.

Az incidens körülbelül egy mérföldre történt attól a teniszklubtól, ahol éppen a napokban rendezik a világhírű wimbledoni tenisztornát.  

Borítókép: Rendőrségi járművek és mentőautók a délnyugat-londoni Wimbledon kerület egyik leányiskolája előtt, amelynek épületébe egy autó csapódott 2023. július 6-án.  (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.