Ízléstelenül viccelődött a Titan tragédiáján egy gyorsétterem

A szendvicseket áruló cég viccelődése hatalmas botrányt okozott a közösségi médiában.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2023. 07. 04. 8:57
Subway étterem Fotó: Wkipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak gusztustalan, de szomorú is – ilyen és ehhez hasonló reakciók követték az egyik amerikai Subway gyorsétterem-hálózat táblájára kiírt „poént”. Az üzlet hirdetésként azt írta ki, hogy „our subs don’t implode”, azaz

a mi szendvicseink nem robbannak fel.

Ez egy utalás a nemrég történt Titan merűlőhajó tragédiájára. Angolul a szerencsétlenül járt jármű submersible, azaz merülőhajó volt, a Subway nevéből pedig a sub-bal utaltak a termékeikre, és így állt össze ez az ízléstelen megjegyzés, miszerint az ő szendvicseik nem robbannak fel.

Ezt a „viccet” Georgia állam egyik Subway étkezdéje sütötte el, és nem nyerte el az emberek tetszését, hogy az öt ember halálával végződött tragédián humorizálnak

Ezt csináljuk most? Gúnyolódunk azokon az embereken, akik életüket vesztették?

– írta egy felhasználó a Twitteren. 

Volt olyan is, aki pedig felszólította a Subwayt, hogy mondjanak erről valamit, mert ez sokak szerint visszataszító.

Reagált is erre az étteremlánc. Közleményükben azt írták, felvették a kapcsolatot franchise-zal és világossá tették számukra, hogy nincs helye az ilyen jellegű megjegyzéseknek az üzletükben.

A Titan fedélzetén öt emberrel a Titanic roncsaihoz tartott, amikor június 18-án megszakadt a kapcsolat a hajóval és −mint utólag kiderült − felrobbant a hajótest, és az összes utas − Stockton Rush, az OceanGate vezérigazgatója, Hamish Harding milliárdos, Paul-Henri Nargeolet, a Titanic-szakértő, Shahzada Dawood üzletember és 19 éves fia, Suleman − az életét vesztette.

Borítókép: A Subway amerikai gyorsétterem-hálózat egyik étterme (Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.