Kampánycélokra használhatja fel az ukrajnai háborút Amerika

Az Egyesült Államok 2024-ben súlyosbíthatja az ukrajnai konfliktust, ha az egyik félnek további szavazatokra van szüksége az elnökválasztási versenyben – mondta Konsztantyin Koszacsev, az orosz Föderációs Tanács (felsőház) elnökhelyettese az Aif.ru-nak adott interjúban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 31. 7:11
Megindult ugyan az ukrán ellentámadás, de az eddigi sikerek még elmaradtak. Kijevnek a háború folytatása érdekében már egy kisebb győzelem is elég, a vereséget azonban el kell kerülnie.(Fotó: Hürriyet Daily News / Twitter)
Megindult ugyan az ukrán ellentámadás, de az eddigi sikerek még elmaradtak. Kijevnek a háború folytatása érdekében már egy kisebb győzelem is elég, a vereséget azonban el kell kerülnie.(Fotó: Hürriyet Daily News / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy nagyon veszélyes helyzet, mert az amerikaiak nem félnek a külpolitikát felhasználni a pártok közötti rivalizálásban. Ha valamelyik párt úgy érzi, hogy fokoznia kell az ukrajnai helyzetet, hogy több szavazatot szerezzen a választásokon, meg fogja tenni. Tehát tény, hogy az Egyesült Államokban zajló elnökválasztás, amely 2024-ben csúcsosodik ki, szörnyű esemény lehet. Nem tudom garantálni, hogy eszkaláció lesz, de a kockázat nyilvánvaló számomra. Az amerikaiak viselkedésének kiszámíthatatlansága fokozódni fog, és a farok ismét elkezdheti csóválni a kutyát − idézi Koszacsevet a TASZSZ hírügynökség tudósítása.

Koszacsev szerint az egyre komolyabb nyugati fegyverek alkalmazása növeli a nukleáris fegyverek bevetésének veszélyét. – Szerencsére még nem értük el ezt a küszöböt. Azonban fennáll a veszélye annak, hogy megközelítjük − hangsúlyozta a törvényhozó.

Koszacsev szerint Washington tavaly meggyőzte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy hagyjon fel minden tárgyalással Oroszországgal, és nem is tervez visszatérni a tárgyalások útjára.

Ezek tavaly márciusban kezdődtek, de meghiúsultak az Ukrajnára gyakorolt példátlan külső befolyás miatt. Akkor Zelenszkij elnök rendeletileg megtiltotta magának és minden más ukrán hatóságnak, hogy ilyen tárgyalásokba bocsátkozzon. Ez természetesen az Egyesült Államok döntése. Valószínűleg megvan a lehetőségük arra, hogy visszavonják, de én még nem láttam ilyen szándékot

− jegyezte meg Koszacsev.

Közben hétfőn a finn határ mentén fekvő Karéliai Köztársaságba látogat Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára – közölte a Biztonsági Tanács sajtószolgálata.

– Petrozavodszkban Nyikolaj Patrusev nemzetbiztonsági kérdésekről tart megbeszélést, valamint ellátogat számos olyan termelőüzembe, amelyek fontosak a régió társadalmi-gazdasági fejlődése szempontjából − idézi a közleményt a TASZSZ.

Az orosz Biztonsági Tanács titkára rendszeresen tart megbeszéléseket a nemzetbiztonság aktuális kérdéseiről a különböző szövetségi körzetekben, Karéliában legutóbb 2022 augusztusában járt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hürriyet Daily News/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.