Kanada Putyin egyik kedvenc énekesét is szankcionálta

„Nincs is időm ilyen apróságokkal foglalkozni, zajlik a turném, és több mint száz koncertet tervezek” – mondta a zenész.

Magyar Nemzet
2023. 07. 20. 21:24
Yaroslav Dronov, a Shaman (középen) Vladimir Kuznetsov orosz újságíró társaságában (j), 2023.04.15-én. (Fotó: Пранкер Вован / Twitter)
Yaroslav Dronov, a Shaman (középen) Vladimir Kuznetsov orosz újságíró társaságában (j), 2023.04.15-én. (Fotó: Пранкер Вован / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma jelent meg egy videó a My Boy című új dalomhoz, majd néhány óra múlva szankciók alá kerültem” – mondta Jaroszlav Dronov, Shaman álnéven fellépő zenész csütörtökön a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. Dronov apróságnak nevezte az ügyet, mondván „jövőjét Oroszországgal és nem más országokkal köti össze”.

A hírek szerint egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök is kedveli a 31 éves énekes-dalszerzőt, aki korábban az oroszországi The Voice és The X Factor műsorokban is felbukkant. A zenésznek többmilliós YouTube-megtekintése van, dalai gyakran hazafias szelleműek, egyiket például a második világháborúban szolgáló szovjet katonák tiszteletére írta. Máskor pedig orosz állami rendezvényeken is fellépett, elénekelve az ország himnuszát.

Shaman februárban az orosz katonákat is meglátogatta a herszoni fronton egy jótékonysági koncert keretében. Az énekes többször is kifejtette, hogy támogatja a Kremlt az ukrajnai inváziójában.

Kanada mintegy száz orosz személyt szankcionált az orosz–ukrán háború miatt, de nemcsak katonai-ipari komplexumokat, bankokat, cégeket vagy élvonalbeli politikusokat, hanem a tudományokért vagy a kultúráért felelős minisztert is, sőt olyan művészeket is, mint Nyikita Mihalkov rendező, Ljubimova, Falkov, Ivan Ohlobisztin és Dmitrij Haratjan színészek, vagy épp Julija Csicserina énekesnő. Most összesen 39 magánszemélyt szankcionált az észak-amerikai ország.

A TASZSZ-nak nyilatkozva Dronov úgy fogalmazott:

Nincs is időm ilyen apróságokkal foglalkozni, zajlik a turném, és több mint száz koncertet tervezek.

Borítókép: Jaroszlav Dronov, a Shaman (középen) Vladimir Kuznetsov orosz újságíró társaságában (j), 2023. április 15-én. (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.