Kórházba szállították Benjamin Netanjahu izraeli kormányfőt + videó

Izraelt a világ számos pontjához hasonlóan a nyár első komolyabb hőhulláma sújtja.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 17:58
NETANJAHU, Benjámin
Jeruzsálem, 2023. július 2. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy kormányülésen Jeruzsálemben 2023. július 2-án. A szíriai hadsereg közleménye szerint az izraeli hadsereg ezen a napon reggel légicsapást mért a közép-szíriai Homsz városhoz közeli területekre. Izrael az elmúlt években több száz csapást mért Szíria kormányellenõrzés alatt álló területeire az állítólagos iráni jelenlét miatt. MTI/AP/Reuters pool/Ronen Zvulun Fotó: Ronen Zvulun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházba szállították Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt szombaton – közölte a hivatala. Jelentésükből az is kiderült, hogy 

a 73 éves kormányfő már jól van, viszont orvosi vizsgálatnak vetik alá egy Tel-Aviv közelében fekvő kórházban. 

A közösségi médiában videók is terjengenek arról, hogyan kísérte egy konvoj Netanjahut.

A Walla izraeli hírportál egy meg nem nevezett, a miniszterelnökhöz közel álló tisztviselőt idézett, aki szerint Netanjahu elájult, de a kórházban magához tért.

Izraelt a világ több pontjához hasonlóan a nyár első komolyabb hőhulláma sújtja, amely várhatóan a jövő héten is folytatódik. 

Az ország keleti részén a hőmérséklet meghaladja 35 Celsius-fokot.

Az országnak jelenleg nincs ügyvezető vagy helyettes miniszterelnöke, ami azt jelenti, hogy Benjamin Netanjahu akadályoztatása esetén a kabinetnek össze kellene ülnie, hogy megválassza az ügyvezető miniszterelnököt.

 

Borítókép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy kormányülésen Jeruzsálemben 2023. július 2-án (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Ronen Zvulun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.