Megrázó felvételeken az egyre brutálisabb ukrajnai kényszersorozás + videók

Egyre brutálisabb a kényszersorozás Ukrajnában, a jelenség akkora méreteket ölt, hogy már a helyiek sem hagyják szó nélkül.

Magyar Nemzet
2023. 07. 27. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban egyre több erőszakos ukrajnai sorozást bemutató videófelvétel jelenik meg a Telegram üzenetküldő alkalmazás csatornáin – írja az Origó hírportál. Az ukrán kényszersorozás kegyetlenségéről már lapunk is több ízben beszámolt, azonban mostanra a jelenség olyan méreteket ölt, ami mellett a lakosság sem megy el szó nélkül. 

Egy Zaporizzsja megyében készült amatőr felvételen egy nő például azért osztotta ki a sorozókat, mert azok az utca emberét szedik össze, ahelyett, hogy a parlamenti képviselőket és gyermekeiket mozgósítanák

− írta az Origó.

A mozgósító tisztek még a tömegközlekedési eszközökön is utolérik az ukrán férfiakat. Rendszerint megállítják a buszokat és az azon ülő férfiakat megpróbálják magukkal hurcolni. Mindez sokszor szintén verekedéssel végződik. Egy Krivij Rigben, vagyis Zelenszkij elnök szülővárosában készült videón pont ezt láthatjuk:

A helyiek azonban sokszor a besorozásra várók védelmére kelnek. Az alábbi felvételen a Lemberghez közeli Novojavirszkben egy ablakból filmezték le, amint egy férfit vegzálnak a hadkiegészítők. Többen körülveszik, és nem akarják útjára engedni, ekkor lépnek közbe a helyiek. 

Sokan ugyanakkor nem ilyen szerencsések, nincs aki megvédje őket.

A brutális sorozási gyakorlat az internet népét is megihlette, főleg annak fényében, hogy eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszél, hogy a demokratikus, európai értékekért vívnak háborút és senkit nem kényszerítenek arra, hogy harcoljanak. Az alábbi videófelvételen a következő Zelenszkij-idézetet vágták a megdöbbentő képsorok alá:

Mi demokratikus ország vagyunk, és nekünk kötelességünk fejlődni. És védekezni. Nem mutathatunk fel olyan példákat, mint Oroszország, amikor az embereket bottal kergetik bele a háborúba! Mi nem ilyen ország vagyunk. Ez paradox, mi az európai értékekért harcolunk, az Európai Unió tagjaivá kívánunk válni, ezért harcolnunk is ilyen értékek tükrében kell.

Borítókép: Ukrán katonák a frontvonalon (Fotó: Telegram/Volodimir Zelenszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.