Megszorongatni sem tudják, Trump továbbra is magasan vezet az előválasztási csatában

Már 14 republikánus jelölt sorakozott fel a jövőre esedékes amerikai elnökválasztásra, azonban Donald Trump volt elnök magasan kiemelkedik a mezőnyből. Egy friss közvélemény-kutatás szerint előnye mintegy 32 százalék.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart2023. 07. 27. 7:13
null
US-UFC-MMA-MIDDELWEIGHT-ADESANYA-ALEX PEREIRA Fotó: CHANDAN KHANNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg Trumpot a választók 54 százaléka támogatja, addig legközelebbi riválisát, Ron DeSantis floridai kormányzót csak 22 százalék látja a megfelelő jelöltnek, idézi a Monmouth Egyetem felmérését a Breitbart amerikai hírportál. A harmadik helyen álló Vivek Ramaswamy üzletember támogatottsága csupán öt százalék.

Három százalék választaná Tim Scott dél-karolinai szenátort, Chris Christie volt New Jersey-i kormányzót, Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzót és Mike Pence volt alelnököt. A többi jelölt támogatottsága két százalék alatti.

Arra a kérdésre, hogy kit látnának szívesen a republikánusok elnökjelöltjeként 2024-ben, a republikánus és a párthoz közel álló szavazók 46 százaléka Trumpot, 20 százaléka pedig DeSantist nevezte meg mindenféle iránymutatás nélkül

– írja a Monmouth beszámolója, megjegyezve, hogy Trump támogatottsága 54 százalékra nőtt, amikor a jelölteket felsorolták.

A két legerősebb jelölt fej-fej melletti összevetésében Trump 55 százalékot kapott DeSantis 35 százalékához képest.

Ezek az eredmények hasonlóak a Monmouth két hónappal ezelőtti felméréséhez, amikor DeSantis hivatalosan is elindította kampányát

− mutat rá a beszámoló.

DeSantis „nem lépett előre” − jegyezte meg Patrick Murray, a Monmouth Egyetem független közvélemény-kutató intézetének igazgatója. „Az érvek, hogy erősebb jelölt és hatékonyabb elnök lenne, mint Trump, nem hatottak” − tette hozzá.

A felmérésből az is kiderült, hogy 45 százalék „biztosan” Trumpot tartja a legerősebb jelöltnek Bidennel szemben, 24 százalék szerint pedig „valószínűleg” ő a legerősebb jelölt. 

A republikánusoknak mindössze 22 százaléka mondta, hogy DeSantis „erősebb” jelölt lenne a volt elnöknél.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: Chandan Khanna / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.