Migrációs csúcsra utazik Orbán Viktor

Pénteken Bécsben tartják a magyar–osztrák–szerb kormányközi együttműködés találkozóját.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 06. 15:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegális migráció elleni magyar–osztrák–szerb kormányközi együttműködés újabb csúcstalálkozójára Bécsbe utazik pénteken Orbán Viktor miniszterelnök – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.

A bécsi kancelláriára összehívott egyeztetésen Orbán Viktoron kívül Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök, valamint a külügyminiszterek, a belügyi és a rendőri vezetők vesznek részt.

Az osztrák kancellár hivatala által közzétett program szerint a tárgyalások fél 11-kor kezdődnek, majd délben a három ország vezetője közös sajtótájékoztatón számol be az eredményekről, amit a hivatal honlapján élőben közvetítenek.

Borítókép: Az osztrák kancellár (balról), Orbán Viktor és a szerb elnök (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.