Öten erőszakoltak meg egy nőt az Eiffel-toronynál, tehetetlen a baloldali vezetés

Az Eiffel-torony lábánál történt erőszak nem az első ilyen eset, a kerület vezetése sürgős intézkedést vár a főpolgármestertől. Párizs közbiztonsága egyre rosszabb, a turisták már a legkedveltebb látványosságok környékén sincsenek biztonságban; nem elég, hogy a leglátogatottabb helyeken könnyen kirabolhatják őket, már a testi épségüket is félteniük kell.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 07. 29. 14:46
Eiffel-torony
Eiffel-torony (Fotó: Pixabay)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt férfi erőszakolt meg egy 27 éves mexikói turistát az Eiffel-torony lábánál lévő parkban – hívta fel a figyelmet az Origo. Mint írják, az esetről elsőként beszámoló Le Parisien francia lap úgy tudja, hogy két bűnözőt őrizetbe vettek, hárman azonban még szökésben vannak, nagy erőkkel keresik őket. Az ügyben a rendőrség bűnügyi vizsgálati részlege folytat nyomozást.

Az Eiffel-torony a világ leglátogatottabb turistalátványossága, évente több millióan keresik fel, mégsem megoldott a környék biztonsága, emlékeztet az Origo.

Az elmúlt években-hónapokban több hasonló eset is történt, 2016 szeptemberében egy fiatal nőt erőszakolt meg négy férfi a Mars-mező kellős közepén.

Az elkövetők egyike az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg a lánnyal, randevút beszéltek meg, de nem egyedül várták, hanem négyen. A lányt levetkőztették, majd mindannyian megerőszakolták, a rendőröket járókelők értesítették. A TF1 értesülései szerint

a négy erőszakolóból hárman kiskorúak, 17 évesek voltak.

2022 szeptemberében két nap alatt két nemi erőszak is történt a francia fővárosban, 24 óra leforgása alatt két gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik a vád szerint 2022. szeptember 9. és 11. között erőszakoskodtak Párizsban, írja az actu.fr. Az egyikük egy 19 éves fiatalember volt, aki szeptember 9-éről 10-ére virradó éjszaka a főváros 15. kerületében elrabolt egy kanadai turistát, akivel a Mars-mezőn ismerkedett meg. A másik férfi, egy 27 éves hajléktalan 2022. szeptember 10-éről 11-ére virradó éjszaka erőszakkal behatolt egy nő autójába, fojtogatta, majd megerőszakolta áldozatát a Szajna közelében.

Ezzel azonban még nincs vége a szomorú sorozatnak, idén februárban egy brazil testvérpárt ért nemi erőszak, az eset szintén az Eiffel-torony tövében történt. A Le Parisien számolt be róla, hogy a két fiatal nő megismerkedett két férfival, majd kettéváltak és külön távoztak egy szórakozóhelyről. Az egyik nőt alkalmi partnere fogdosni kezdte, ám a nő visszautasította a közeledést, mire a férfi elfutott. A fiatal nő ekkor keresni kezdte a testvérét, akit az Eiffel-torony melletti Mars-mezőn talált meg a földön fekve, a másik férfi rajta feküdt.

Az erőszakoló, amikor meglátta, hogy közeledik áldozata testvére, felugrott, autóba szállt és elmenekült a helyszínről, az áldozat elmondása alapján nemi erőszak történt.

Ezt követően áprilisban egy német turistát próbált megerőszakolni egy férfi egy, a Mars-mező közeli mellékutcában. A nőnek szerencséje volt, mert el tudott menekülni, volt ugyanis elég ereje segítségért kiáltani, amit arra járó kanadai kocogók meghallottak és segítséget hívtak, derül ki a Le Parisien cikkéből. A lap kiemeli, hogy az elkövető egy moldáv állampolgár volt, akit az esetet követően azonnal őrizetbe vett a rendőrség.

Az utóbbi időben tehát rendkívüli módon megszaporodott a nemierőszak-esetek száma a francia fővárosban, ami nagy felháborodást váltott ki a politikusok körében. Rachida Dati, a szóban forgó kerület polgármestere felháborodott bejegyzést tett közzé a Twitteren, melyben azt kérdi, hogy vajon még hány szexuális zaklatásnak és nemi erőszaknak kell történnie ahhoz, hogy Anne Hidalgo főpolgármester végre cselekedjen és beleegyezzen a Mars-mező éjszakai bezárásába.

Rachida Dati a fővárosi lakosok és a turisták testi épsége érdekében arra kérte a főpolgármestert, a biztonságot helyezze előtérbe a politikai érdekeivel szemben.

Megszólalt a történtekkel kapcsolatban az érintett 7. kerület alpolgármestere, Christophe Poisson is. A republikánus politikus a BFMTV-nek nyilatkozva kifejtette, hogy a közpark éjszakai bezárását kérik a városvezetéstől.

Az alpolgármester elmondása alapján gyors cselekvésre van szükség a bűnözés megfékezése érdekében. Christophe Poisson szerint az elkövetkező pár hónapra be kellene zárni éjjel a parkot, hogy a legutóbbi esethez hasonló további bűncselekményeknek elejét vegyék.

Borítókép: Eiffel-torony (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.